Direktlänk till inlägg 19 november 2015
Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har dessutom alltid röd currypasta och kokosgrädde/mjölk hemma...
Till sex portioner
Strimla 400 g vitkål
Bryt blomkålen i buketter
Skiva två morötter
Skär paprika och champinjoner i bitar
Strimla ca 20 cm purjolök, eller ta nån annan lök du har hemma
Finhacka en vitlök solo, eller tre-fyra vitlöksklyftor
Riv ingefäran fint
Skär 900 g färsk kycklingfilé i tunna skivor
Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok och fräs lite kyckling intaget (så det inte börjar koka) krydda med paprikapulver, flytta över kycklingen allt eftersom i en bunke.
Fräs sedan grönsakerna i resten av oljan och ha i röd currypasta efter tycke och smak. Jag hade knappt en msk...
Sedan hade jag i en förpackning på 250 ml kokosgrädde och en burk kokosmjölk, 2 msk glutenfri soja och la ner kycklingen. Koka upp alltsammans och koka i 8-10 minuter tills kycklingen är färdig. Smaka av med lite pressad lime.
Vid serveringen hade jag på grovhackade cashewnötter
Lille Gustaf är alltid med på ett hörn...
Fast just när vi äter så får han faktiskt inte vara på bordet!! Men han var ju tvungen att testa om den nya duken på köksbordet dög!! Och ja det gjorde den!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|