Direktlänk till inlägg 6 januari 2016
Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm
Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!!
Carrys Nötchokladcrème
200 gram hasselnötter
4 - 5 msk sukrin melis (flor)
2 - 3 msk kakao
½ tsk vaniljpulver
50 g kokosolja
1 msk mandelsmör
Mixa nötterna i en matberedare eller med mixerstav
Tillsätt kakao, sötning, kokosolja och vaniljpulver och mixa tills allt blandas till en smet, det tar låååång tid!!
Smaka av och tillsätt ev mer kakao och sötning. Hur sött man vill att det ska smaka avgör ju bara du!!
Mandelsmöret kan självklart uteslutas, ta då lite mer kokosolja.
Vill du kunna breda/ringla den över kex, glass mm så bör den vara rumstempererad för i kyl stelnar den och blir som Bregott i konsistensen. På bilden har den stått i kyl och stelnat.
Imorgon ska jag testa att ha den i yoghurten. Tror också att den bli kanongod att värma lite i micron och ringla över världens enklaste o godaste glass: ta djupfrysta bär, hallon eller jordgubbar blir gott till crèmen, lägg i mixer och starta kniven samtidigt som du häller i vispgrädde o kör till önskad konsistens
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|