Direktlänk till inlägg 13 november 2015

Tacos på nytt sätt!!

Av Carry Jiewertz Larsson - 13 november 2015 22:22

   

Fredagsmys de Lux

Tacogratäng
4 - 6 portioner

Fräs 4-500 g nötfärs i smör
Häll på tacokrydda utan tillsatser...jag köper den i silverpaketet när jag är lat...tillsätt salt!! Till den här gratängen tog jag en påse tacokrydda

Häll sedan på ca 1,5 dl vatten, koka ett par...typ 10..,minuter.,,
Sen tillsätter du en burk körsbärstomater...när tomaterna kokat in så mosa dem med en gaffel...
Låt allt puttra minst 45 minuter, smaka av...
Sen har jag i ungefär 1,5 matsked stark tacosås som jag köper på TacoBar...

Skiva en medelstor zucchini i tunna, riktigt tunna, skivor
Skiva två tomater i tunna skivor

Gör en sås på:
3 dl crème fraîche
15 skivor cheddar...den sorten där varje skiva är förpackad i plast...den orangea cheddarosten!! (dvs 1,5 paket hamburgerost, ta mer om du vill ha starkare ostsmak)
Värm crème fraîchen i en kastrull på medelvärme, tillsätt osten men inte allt på en gång...låt osten smälta...finhacka fem skivor inlagd jalapeno och rör ner...smaka av...tillsätt mer jalapeno om du vill ha starkare ostsås!

Smörj en ugnssäker form med olja

Lägg i ett lager zucchini, ett lager köttfärssås, ett lager ostsås...fortsätt så tills du inte har mer av dessa ingredienser...
Lägg sedan på de skivade tomaterna och toppa med riven ost.

Gratinera i 225 graders ugn i 15 - 20 minuter tills osten bubblar...och är gyllene

Servera med en grönsallad, en god salsa och en klick crème fraîche


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz Larsson - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz Larsson - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz Larsson - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz Larsson - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz Larsson - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lchfmyway med Blogkeen
Följ lchfmyway med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se