Direktlänk till inlägg 19 november 2015

Kylskåpsrensning...blev god kycklingwok

Av Carry Jiewertz Larsson - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har dessutom alltid röd currypasta och kokosgrädde/mjölk hemma...

Till sex portioner

Strimla 400 g vitkål
Bryt blomkålen i buketter
Skiva två morötter
Skär paprika och champinjoner i bitar
Strimla ca 20 cm purjolök, eller ta nån annan lök du har hemma
Finhacka en vitlök solo, eller tre-fyra vitlöksklyftor
Riv ingefäran fint
Skär 900 g färsk kycklingfilé i tunna skivor

Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok och fräs lite kyckling intaget (så det inte börjar koka) krydda med paprikapulver, flytta över kycklingen allt eftersom i en bunke.
Fräs sedan grönsakerna i resten av oljan och ha i röd currypasta efter tycke och smak. Jag hade knappt en msk...
Sedan hade jag i en förpackning på 250 ml kokosgrädde och en burk kokosmjölk, 2 msk glutenfri soja och la ner kycklingen. Koka upp alltsammans och koka i 8-10 minuter tills kycklingen är färdig. Smaka av med lite pressad lime.

Vid serveringen hade jag på grovhackade cashewnötter

Lille Gustaf är alltid med på ett hörn...

Fast just när vi äter så får han faktiskt inte vara på bordet!! Men han var ju tvungen att testa om den nya duken på köksbordet dög!! Och ja det gjorde den!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz Larsson - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz Larsson - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz Larsson - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz Larsson - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz Larsson - 15 november 2015 19:42

Härligt solig dag idag, tog äntligen tag i att börja höstfixa i trädgården, SPA-badet skulle tömmas, möbler o hängmatta mm flyttas in...vi kom en bit på väg innan mannen drog iväg på sin MC till nåt Bikerevent inne i Örebro och jag tog våra tre hunda...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lchfmyway med Blogkeen
Följ lchfmyway med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se