Direktlänk till inlägg 11 november 2015

Stenåldersbröd

Av Carry Jiewertz Larsson - 11 november 2015 15:41

Häromdagen gick jag runt o kollade i hyllorna med glutenfritt och fröer mm
Hittade då en påse med mix för att baka s k Stenåldersbröd...läste innehållsförteckningen och tänkte att det där kan jag röra ihop själv o det blir sååå mycket billigare...sagt o gjort...
Igår testade jag att baka det och i morse åt jag av det till frukost....
Mums!!

Jag orkade en av brödskivorna...man får tugga...tugga....tugga...och det var väldigt mättande!!
Jag serverade brödet med Fjällbrynts Storsjöost, en lagrad mjukost med mycket smak, rökt skinka, spetspaprika o lite svenska tomater
Sååååå gott!!!
Kaffe med grädde till detta.

Jag gjorde så här:

Sätt ugnen på 160 grader

I en skål mäter du upp följande och rör om så allt blandar sig

135 g linfrö
135 g skalade sesamfrön
135 g pumpakärnor
50 g hela hasselnötter
50 g hela mandlar
1 tsk salt
1,5 tsk kummin, eller annan krydda du gillar

I en annan skål vispar du upp

4 ägg
3/4 dl god olja

Smörj en avlång brödform på 1,5 liter

Rör ner fröblandningen i äggvispet

Häll smeten i den smorda formen och grädda, mitt i ugnen, i 60 minuter
Låt svalna och förvara i kyl, eller skiva i tunna skivor och frys in.

Ett bröd som inte smakar "sockerkaka" YEY!!!!
Avskyr verkligen alla LCHF-brödsubstitut som bara är "svampiga" och inte smakar nåt...brukade älska bröd av typen Danskt Rågbröd och detta påminde faktiskt om det till konsistensen!! Ska prova med annan kryddning nästa gång....anis o fänkål kan nog bli gott...

Imorgon, till frukost,ska jag prova att rosta brödet o servera med Bregott och ost...

Man kan så klart ta vilka frön man vill...är man nötallergiker så tar man bort nötterna o tillsätter mera frön, den totala mängden "torrvara" ska bli 500 g

Imorgon har jag tänkt laga en laxsoppa med Shiratakenudlar....nyfiken....titta in i bloggen på fredag igen så får du veta hur den blev!!

Ikväll blir det Tapas-buffé på vår lokala Tapasrestaurang Indigo i Kumla, får återkomma om hur det var också!!
Ha en riktigt trevlig onsdagskväll!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz Larsson - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz Larsson - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz Larsson - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz Larsson - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz Larsson - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lchfmyway med Blogkeen
Följ lchfmyway med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se