Carry Jiewertz
17 mars 2015 21:08
Hej Gunilla här kommer receptet
Smörgåstårta
Gör man dubbel sats innehåller bottnarna 30 g kolhydrater
Brödbotten:
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
1 1/2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 vispade ägg
60 gram Philadelphiaost
1 dl creme fraiche
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa osten tillsammans med ägg och creme fraichen.
Blanda ihop.
Ha ut jämnt på en bakplåtsklädd plåt
In i ugn i ca 15 min i 180 grader.
Ta ut och låt svalna.
Dela den i två delar. Dubbla receptet för att få fyra bottnar.
Bottenlagret:
två finrivna morötter och ca 10 cm grovriven gurka, och lite pressad citron (ta bara gurka o kanske lite paprika om du äter strikt)
Lager 2:
1,5 dl vispad grädde, en burk tonfisk, örtsalt, svartpeppar och ett par matskedar bostongurka, äter man strikt tar man o hackar saltgurka istället
Lager 3:
1,5 dl vispad grädde, en tub böcklingpastej, hackad dill efter tycke o smak
Översta lagret:
vispa 1 dl creme fraiche så den blir fast (först blir den som sås sen tjocknar den) blanda i ca en dl philadelphiaost och vispa ihop o sen ca en msk majonnäs, täck tårtan o garnera sedan valfritt, jag tar räkor, kokt skinka, ägg och citronskivor