Direktlänk till inlägg 27 oktober 2015

Moussaka...typ...

Av Carry Jiewertz - 27 oktober 2015 22:00

Idag gjorde jag en sorts moussaka på ekologisk nötfärs, körsbärstomater på burk...aubergine...ostsås...blev galet gott!!

Till fyra portioner

1 aubergine
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlök solo eller 2-3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater
2 dl rödvin
Salt
Peppar
Paprikapulver
Oregano
Ev lite vatten

Ostsås:

1,5 dl grädde
1,5 dl crème fraîche
1/2 dl philadelphiaost
1,5-2 dl riven ost
Salt
Vitpeppar

Bryn lök o vitlök på medelvärme tills löken mjuknat, tillsätt färsen, tomatpurén, salt och peppar, höj värmen lite så färsen blir brynt.

Under tiden skär du auberginen i tunna skivor och lägger på bakplåtspapper på en plåt, pensla med en neutral olja och sätt in i ugn 200 grader i tio minuter, ta ut plåten, vänd på auberginen, pensla på olja och sätt in i ytterligare 5 minuter

Tillbaka till färsen....
Häll på vinet (vill du inte ha vin så ha i lite rödvinsvinäger för syrans skull) låt vinet koka in. Häll på en burk tomater o ev lite vatten, smula i oregano och strö i lite paprikapulver
Låt koka utan lock i minst 20 minuter
Smaka av och tillsätt ev mer kryddor

Ostsåsen:

Koka upp grädden o ha i crème fraîche samt färskosten, rör till en jämn smet, rör ner riven ost, smaka av med salt och peppar

Pensla en ugnsform med olja
Lägg i ett lager av köttfärssåsen, täck med aubergine, på med ostsås, ett lager färs...aubergine och ostsås och så ett lager färs och ostsås, toppa med riven ost.

Gratinera i 220 grader 20-30 minuter tills osten är gyllene...

Jag serverade rätten med min vitkålssallad som jag gjorde häromdagen...den blir bara godare efter ett par dagar!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards