Direktlänk till inlägg 12 november 2015

Laxsoppa

Av Carry Jiewertz Larsson - 12 november 2015 19:19

   

Idag har det regnat ordentligt innan solen tittade fram....
Trist med regn när man har avslutning på kurs i Tävlingslydnad med bästa Britta...vackra Britta som visat sig inte bara vara vacker utan även smart...arbetsvillig...orädd....duktigt o framåt....

Ja ja...avslutningen på kursen hölls i ösregn så en värmande soppa kändes bra till kvällen!!

Så här gjorde jag:

Finhacka en vitlök solo eller tre vitlöksklyftor
Strimla 15-20 cm purjolök, tunt

Fräs detta i en neutral olja utan att det blir brynt...i en stor kastrull/gryta
Skiva 8-10 färska champinjoner och låt dem fräsa med i grytan

Klicka i 2 tsk röd currypasta, rör om

Skiva två morötter i tunna skivor o häll i dem i grytan

Låt allt fräsa ett litet tag...
Häll i en burk kokosgrädde och en burk kokosmjölk, koka upp och koka i fem minuter

Jag hade lite gröna grönsaker som jag hittade i frysen...lite broccoli...lite herrkuvert (ursäkta stavningen) lite sockerärtor..ta det du har...ca 250 gram...skivade även i en liten bit röd spetspaprika...

Sen tog jag ca 3-4 cm färsk ingefära som jag skalade och rev fint på rivjärn....rörde ner i grytan....
Smaksatte med 2 msk Hummerfond....koka upp o smaka av...

Och...så skar jag fyra portionsbitar fryst lax i tärningar och la ner dem i grytan, kokade upp och kokade 7 minuter tills laxen är färdig...smakade....funderade....hade i lite mer hummerfond och ca två msk pressad lime...
Sen sköljde jag en förpackning Shiratakinudlar och klippte dem i mindre bitar, blandade i dem i soppan och kokade upp!

Klart!!!

Klicka i lite crème fraîche i varje skål vid serveringen!!!

MUMS!!

Blir 4 - 6 portioner!!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz Larsson - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz Larsson - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz Larsson - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz Larsson - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz Larsson - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lchfmyway med Blogkeen
Följ lchfmyway med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se