Direktlänk till inlägg 4 november 2015

God sås med trattkantareller och vegetarisk gryta

Av Carry Jiewertz Larsson - 4 november 2015 19:54

De två senaste helgerna har jag spenderat med min storasyster som inte äter enligt LCHF men har ändå tänkt till o avstår kolhydrater i form av bröd, pasta, ris, potatis....så...ganska likt LCHF...
Helgen för 1,5 vecka sedan var vi på Musikalresa till Stockholm, gick mellan olika "vattenhål" och överallt kunde men välja dryck med lite socker och mat utan onödiga kolhydrater...

Var på Chinateatern och såg en fantastisk musikal: Jersey Boys!! Skön musik och ändå ett djup i "storyn"
Sen sov vi över hos en kusin som visste att jag äter enligt LCHF så det serverades kycklinggryta med kokosmjölk!! Gott!!
Till frukost blev det kokt ägg med Bregott, ost, kaffe
Dag två spenderades i Gamla Stan där vi strosade runt i godan ro och uppförde oss som turister...

Helgen som gick spenderade jag hos syster i Norrköping, anlände fredag och på kvällen lagade syster en fantastiskt god rätt på bönpasta, trattkantareller, en liten rödlök, ett par soltorkade tomater i strimlor, grädde
Blötlägg trattisarna om de är torkade, fräs dem sedan i smör med löken i tunna skivor, tillsätt vitlök om du vill
Ner med tomaterna...de soltorkade...mal över peppar o tillsätt salt och häll på grädde efter tycke o smak....låt allt koka, smaka av, ha gärna i chiliflakes och smaka av igen...
Syster kokade bönpasta - jag hade valt kolhydratfria nudlar...typ shiratake...
När såsen kokat ett tag så rör du ner bönpastan/nudlarna....blanda...
Jag lagade rätten idag och hade även i ett paket knaperstekt bacon...men syster äter inte fläsk, nöt eller nåt rött kött...
Servera med körsbärstomater, sockerärtor (färska blir bäst) och riv över parmesan och njut
Så gott!!

Frukost: Grekisk Yoghurt med lite grädde i och lite bär o frön, kokt ägg med Bregott!! Gott höll mig mätt länge!!
Till lunch åt vi fröknäcke med god ost och Bregott o grönsaker...mmmmm
Efter lång skön promenad i höstsolen så blev det på kvällen god vegetarisk gryta!
Mums!
Förra hösten plockade jag sjukt mycket Karl Johansvamp som jag torkade o gav bort...bl.a. till syster...och nu blötlade vi svampen, fräste sedan på den i neutral olja, i med valfria grönsaker...vi hade lite kålrot, en morot, paprika, broccoli, brysselkål, färsk ingefära i små bitar, stark ajvar relish, grädde, låt allt koka ihop..smaksätt med en god sockerfri fond...krydda ned det du gillar!
Servera med fetaost i tärningar, sockerärtor och pumpafrön....mums det med!!

 

Sen - dagen därpå - åkte vi på Ålandskryssning...med buffé...och frukost...
Buffén!!! Mmmm så god!!
Färska räkor, majonnäs, rökt lax, kallskuret, grönsaker...jag kom aldrig till varmrätterna...det kalla var alldeles för gott och tillfredsställande....mmmm
Sen besökte vi PUB o Nattklubb...försökte beställa drink utan socker...nja...så vi avstod...
Kom i säng vid två-snåret...glada och trötta...
Upp...rufsig i håret...trött...tog oss ner till frukosten där det fanns äggröra....bacon...skinka...ost...korv...bär...kok

t ägg...fräscha grönsaker...
Inte alls svårt att äta enligt LCHF där!!! YEY YEY YEY 


Ikväll blev det "pizza"
Till två - tre portioner

Täck en plåt med skivad ost, bred på ajvar relish...stark eller mild...kolla sockerhalten!! Det finns mer eller mindre bra...
Fördela två små burkar tonfisk i vatten, ringa över lite olivolja, strö över en halv skivad rödlök, kanske några svarta Kalamataoliver, mal över lite peppar...skiva över några tomater, strö över pizzakrydda, täck med ost
Sätt in i 225 grader ugn...ca 15-20 minuter...tills osten bubblar...
Servera med vitkålssallad - se tidigare inlägg...

 

[Bild]

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz Larsson - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz Larsson - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz Larsson - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz Larsson - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz Larsson - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lchfmyway med Blogkeen
Följ lchfmyway med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se