Direktlänk till inlägg 12 mars 2015

Morgondagens frukost...

Av Carry Jiewertz - 12 mars 2015 19:15

Idag gör jag müsli, ändrar lite från gång till gång men oftast har jag kakao i för jag tycker helt enkelt om choklad!

Müsli

1,5 dl grovhackad mandel
1,5 dl grovhackade hasselnötter
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
1 dl oskalade sesamfrön
1 dl kokosflingor
1/2 tsk vaniljpulver
1 rågad msk kakao, köp gärna ekologisk Biofood den smakar så mycket mer!
4 msk smält kokosfett utan smak
1/2-1 msk honung (kan uteslutas)

Blanda ihop allt o rosta på plåt i ugn 160g ca 30 minuter, rör om var tionde minut och när müslin svalnat blanda i frystorkade hallon, eller servera med färska bär och Rysk Yoghurt. Det blir galet gott att röra ner lite Kung Markattas lakritspulver i yoghurten, det tipset fick jag av min granne Helen och MUMS!!

En annan frukostfavorit är att göra Kesoplättar som Croque Monsieur, dvs med ost, skinka o fransk senap.

Jag föredrar att steka dem i stekpanna framför att grädda i ugn då blir de frasigare men i ugn funkar fint det också.

Fyra plättar får du genom att mixa ett ägg, 100g keso, 0,75 msk fiberhusk och en nypa salt.
Stek dem frasiga på båda sidor och när de är klara lägger du ost på två, på med en god rökt skinka o lite dijonsenap och mera ost. Lägg sedan de två andra plättarna ovanpå och tryck till lite och låt dem ligga en stund i stekpannan så osten smälter.
Mumsigt värre och mätt länge blir man!!
Grundreceptet på plättarna kan jag inte ta åt mig äran för utan det är ett recept som finns hur många gånger som helst på nätet.

Men i morgon blir det absolut Rysk Yoghurt med müsli och en kopp kaffe med grädde, ibland lyxar jag till det ordentligt o rör i lite grädde i yoghurten och det blir både godare och mättar längre!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<<
Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards