Direktlänk till inlägg 30 april 2015

Valborg

Av Carry Jiewertz - 30 april 2015 21:27

När jag fyllde år så fick jag frukost för två på Café Java i Örebro, älskar det stället...så trevliga, tillmötesgående och när jag kommer med udda önskemål så är det aldrig nåt problem!!
Idag åkte vi dit för frukost!!

"Fuskade" lite och bad om glutenfritt bröd....ett medvetet val!! Fick ett par skivor som vi la i deras rost...mmm smöret smälte, ost...skinka...färskost med gräslök...gurka och tomat o lite salami....
Satt där med mannen min och njöt av maten och livet...kollade över hans axel och skrek: DET BRINNER!!!
Jo!! Det brann faktiskt!! I ett par brödskivor som kom ur brödrosten...en sån där rost där brödet inte bara trycks ner utan det cirkulerar...ja ja jag vet inte hur jag ska beskriva det...men man lägger i brödskivorna som "rullar runt och kommer ut på andra sidan upp och ner" (jo så beskriver mannen det)
Ja ja...hur som helat...brandkåren behövde inte komma för jag skrek!!! SKREEEEEEK!! Japp!!
Java i Örebro är ett toppenställe oavsett om man kommer för frukost, lunch eller fika...

Omelett....bacon...kokt ägg...pastrami...färskost med gräslök...skinka...ost...grönsaker...jag behövde inte äta förrän kl 20 i kväll....mätt och nöjd!!!
Till kvällen blev det "Falsk Pizza"
Låter galet...men såååå gott!!
Jag hyvlade en mild, neutral ost o la på bakplåtspapper, sen rörde jag ihop tacosås, med låg kolhydrathalt (jag har köpt på Netto, tro det eller ej) tomatpuré och oregano och så smetade jag ut det på osten, på med salami, lite rökt skinka, färska champinjoner och ett par varv med svartpepparkvarnen, på med ett lager ost med lite mer smak, typ en lagrad prästost.
Gratinera i ugn 220g 15-20 minuter
Såååååååååå gott!!!
Om jag hade tänkt på det i tid så hade jag så klart gjort min goda pizzasallad!! Återkommer med det receptet!! Fast...jag har ju delat det förut...
Glad Valborg...eller vad säger man....

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards