Alla inlägg den 16 mars 2015

Av Carry Jiewertz - 16 mars 2015 14:40

inte ofta jag blir fikasugen numera, vilket är jättekonstigt med tanke på att jag bakade bullar o kakor minst en gång i veckan förut...men ibland kan det kännas bra att ha något till kaffet, särskilt i sällskap av andra...
Personligen föredrar jag att söta med torkad frukt framför sötningsmedel och nu vet jag att en del kommer att höja på ögonbrynet och säga: det där är inte LCHF!!! Jag äter ganska liberalt och mår uppenbarligen väldigt väldigt bra av det och därför unnar jag mig mina chokladbollar vid något enstaka tillfälle, varje boll innehåller ca 3 g kolhydrater och en boll är faktiskt tillräckligt! I alla fall för mig.

Chokladbollar
Ca 40 st, 3,1 g kolhydrater per boll

10 dadlar
10 aprikoser
2 dl mandlar
2 dl kokosflingor
6 msk kokosolja, smält
5 msk kakao, helst ekologisk
8 msk kaffe, starkt
2 tsk vaniljpulver

Mixa mandlar och frukt, låt det gärna bli lite crunch av mandeln, häll i resten o kör i matberedaren tills smeten går ihop. Forma 40 små bollar och rulla i kokos, hackad mandel eller kakao. De går bra att frysa!

Jag var riktigt produktiv igår, oljade in mitt vackra ekbord så det blev som nytt, bakade två plåtar Sesamknäcke efter recept från http://lesscarbs.se - på den ena plåten bytte jag ut 1/2 dl av sesamfröna mot linfrön och strödde blå vallmofrön ovanpå. Det blev jättegott!
Vi passade på att grilla ute för första gången, det blev chorizo med hög kötthalt, vitkålssallad, fransk senap med kolhydrat 4,2/100 och ketchup med stevia...jag måste ha senap o ketchup till korv.

Nu längtar jag efter att grillsäsongen ska komma igång ordentligt så jag får botanisera i grönsaksdisken, marinera, göra såser, sallader...
En favorit från förra året lär komma igen, grillad halloumi med sallad och färska jordgubbar!! Prova dessutom att linda bacon runt halloumin innan du grillar den! Mums!
Vi har en liten rök så minst en gång i veckan varmröker vi lax, jag mortlar grön- och rosépeppar och gnider in laxbitarna med det samt flingsalt, i spånet i röken lägger jag enbär och det blir så galet gott med en fräsch sallad till och en pepparrotscreme.
Cremen är jätteenkel att göra: vispa crème fraîche med elvisp tills den tjocknar som grädde (först blir den tunn och rinning så få inte panik) i med Himalayasalt, lite majonnäs och så mycket färskriven pepparrot som du tycker blir gott, majonnäsen bryter smaken och det blir fantastiskt gott.

Nåja...igår nöjde vi oss med korv!!! Vid första utegrillningen smakar nästan vad som helst gott!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<<
Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards