Direktlänk till inlägg 6 mars 2015

Fredagsmys

Av Carry Jiewertz - 6 mars 2015 11:45

Idag lagar jag rasande god mat hela dagen...
Jo!!! Faktiskt!! Fast den sköter sig själv ända tills strax före servering ikväll.
Före jul inhandlade jag en Crock Pot för att kunna tillaga kött på låg temperatur under lång tid, min ugn är nämligen så smart...eller korkad...välj själv...så den stänger av sig efter sex timmar!! Första gången jag skulle göra Pulled Pork i ugn så satte jag in grytan över natten i 12 timmar...när jag gick upp på morgonen hade jag en klump halvrått kött som inte gick att använda. Suck!!
Men nu backar jag tillbaka lite o tar tråden om hur det går för mig med LCHF....tappar jag några kilo...
Japp!! Sedan starten för ca ett halvår sedan har jag minskat med femton kilo och är nu tre-fyra kilo från min målvikt! Wohoooo!
I början gick det rasande fort, sex kilo på tre veckor och sen stod jag still länge länge lääääääänge o höll på att ge upp! Men jag hade läst att man i början tappar mycket vätska för att sedan börja bränna fett, vilket visade sig stämma. Så jag fortsatte att äta gott o må bra! För oavsett om jag skulle gå ner eller inte så var mitt primära mål att må bättre och slippa blodsockerfall och dumping. Vilket jag ju gjorde.
Mannen min som hakar på iom att jag lagar maten här hemma har också han slarvat bort femton kilo och mer lär det bli!! YEY!!
Så fortsättningsvis tänker jag dela med mig av mina tankar kring min viktresa och recept på god och vällagad mat som jag mår bra av!

Pulled Pork 6 portioner ca

Jag gör en kryddblandning som räcker till en fläskkarré på ca 1,3 kilo (Fast jag brukar göra en tredubbel sats o ha i burk, passar som tacokrydda också så klart)
1 tsk av vardera:
Spiskummin
Paprikapulver
Vitlökspulver
Lökpulver
Chilipulver

Drygt en halv matsked salt

Och 1,5 krm av vardera
Cayennepeppar
Svartpeppar
Chipotle

Gnid in karrén runt om och lägg i gryta. Har du inte en Crock Pot så använd en lergryta eller gjutjärnsgryta med ugnståligt lock eller liknande.

Sen blandar jag en dl ketchup stevia (alternativt Ica Gott Liv Chilisås) med 1 tsk chipotlepaste, 1/2 el vatten och en msk whiskey
Häll detta över steken o starta Crock Poten på låg värme och låt stå i åtta timmar. Eller i ugn 100g i åtta timmar.

Efter åtta timmar är den klar o helt ljuvlig. Lägg upp på serveringsfat och låt var och en dra loss bitar.

Till detta serverar jag en Chipotlemajonnäs - blanda majonnäs med valfri mängd chipotlepaste.
En guacamole gjord på 2 avokado, en halv dl smetana eller crème fraîche, ett par tsk het tacosås, lite salt, en vitlöksklyfta eller två och lite citronsaft. Mixa allt till en slöt kräm.

En blandad sallad med tomat o gurka och några bondbönor samt granatäpplekärnor. Det hår inte att beskriva hur gott det är med det syrliga i kärnorna till detta. Ikväll har jag inget granatäpple utan tänker testa med halvtinade hallon.

Ostchips till är gott! Riv stark ost o lägg i små högar på bakplåtspapper o grädda i ugn 200g i 6-10 minuter, det är gott att toppa chipsen med lite chiliflakes eller cayennepeppar mm

Vill man ha ett glas rött till så tänk på sockerhalten, mindre än 3g/liter är att rekommendera, gärna ett mjukt & bärigt som Torres San Valentin, ekologiskt som kostar 69kr

Idag har jag även provlagat en supergod efterrätt/mellanmål.

Pannkaka med hallon och nötchokladcreme

Inte världens vackraste pannkaka då jag stekte smeten som en hel pannkaka, bättre att göra fyra små plättar...

Vispa ihop ett ägg med en halv dl grädde och en och en halv tsk fiberhusk. Låt detta svälla medan du sätter på spisen med kokosolja i en stekpanna, jag tycker det blir bäst med olja utan smak, stek på båda sidor på medelvärme tills den/de är gyllene och frasiga.
Till detta rör jag ihop lika delar av Lindahls Kvarg med nötchokladsmak (utan tillsatt socker men innehåller sötningsmedel) och Smetana, toppar med några halvtinade hallon och sen är det bara att njuta! Jag kan tänka mig att även kvargen med limesmak passar bra till pannkakan o hallonen, att jag blandar med Smetana är så klart för att få upp fetthalten o därmed inte behöva äta mer än kanske en matsked.

Ha en trevlig fredag!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<<
Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards