Direktlänk till inlägg 8 mars 2015
Ikväll firar vi mannen min och jag! Startade bloggen sent i torsdagskväll och på fredagen hade jag över 200 unika besökare! Tack alla som tittar in! Jag hoppas att ni ska kunna hitta något som gillas och att ni ska bli inspirerade till att laga mat!!
Så vi firar med en krabbrätt som jag lagade ofta på 80-talet, då kämpade jag med vikten o gick på Viktväktarna med jämna mellanrum och den här rätten kunde jag inte äta mycket av då...den var alldeles för "dyr" dvs det kostade för mycket av dagsransonen att äta fet mat!
Men idag kan jag till fullo njuta av maten jag lagar och älskar!!
I början när jag ställde om till LCHF (för ungefär ett halvår sedan) så kändes det vääääldigt konstigt att ha grädde i kaffet, smör till matlagning, gräddiga såser, smetana, fet yoghurt mm
Fick nästan dåligt samvete när jag åt...det har gått över nu!!
När jag var som störst så hade jag 2XL i tröjor o 54-56 i byxor...köpte kläder, int utifrån vad jag tyckte var snyggt utan vad som fanns i min storlek!!
I höstas när jag bestämde mig för att prova LCHF så hade jag 42-44 i jeans o L/XL i överdelar.
Idag har jag med LCHF gått ner femton kilo och totalt sen jag vägde som mest 50 kilo (ja ja det fattas fem hekto tills jag minskat 50...)
Att handla kläder är plötsligt roligt!!
För en månad sedan fick jag en massa kläder av min syster som också minskat i vikt, och förstå känslan när jag provar ett par jeans i stl 36 (de är antagligen stora i modellen, men jag tänker inte klippa bort storlekslappen som jag alltid gjorde förr) och jeansen sitter perfekt!!
Köpte nyss nya byxor o struntade i att prova...fick åka tillbaka med de i stl 40 o byta till 38! I'm Lovin' It!!
Det bästa med LCHF annars är faktiskt att jag aldrig blir tokhungrig, får aldrig blodsockerfall utan mår bara toppen!
En dag för mig kan se ut så här:
Frukost
Rysk Yoghurt med egengjord müsli på nötter och frön, och en kopp kaffe med en skvätt grädde.
Lunch
En omelett på två ägg, 2 msk grädde, lite riven ost och champinjoner, paprika och rökt skinka, samt lite sallad
Middag
Nån gryta på t ex kyckling, bacon, grädde, soltorkade tomater och kokt broccoli
Några mellanmål behöver jag inte!
Japp så nu firar vi både det ena och det andra ikväll och jag unnar mig ett glas torrt bubbel, tyvärr är det ofta hög sockerhalt i mousserande men ett glas eller två vid högtidliga tillfällen och när man vill fira är det värt!!
I de vackra ugnsformarna är det något som jag kallar Krabbvickning.
Ingredienser:
2 burkar salladskrabba
4 ägg
200 g färskost med vitlök
Sesamfrön/Blå vallmofrön
Gör så här:
Fördela salladskrabban i fyra smorda formar, eller lägg allt i en form, häll av vätskan från krabban först.
Vispa ihop ägg med färskost och häll över. Toppa med sesamfrön eller blå vallmofrön.
Grädda i 220 g 15-20 minuter, man får kolla när äggstanningen stelnat.
Det blir fantastiskt gott med en liten sallad till. Funkar även som förrätt så klart!!
Nu ska jag fundera över vad jag ska dela för recept i morgon.
Jag är glad över att några av mina vänner på Facebook tjatat på mig om att börja blogga om mat för nu fick jag verkligen en kick igen!!
Driver ju även två andra bloggar som du hittar i länklistan eftersom jag föder upp hundar och dessutom gillar att fundera över livet och dess vindlingar!
Önskar er en skön söndagskväll och kom gärna med förslag på typ av mat ni vill se i bloggen!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|