Direktlänk till inlägg 8 mars 2015

Krabbvickning

Av Carry Jiewertz - 8 mars 2015 19:26

Ikväll firar vi mannen min och jag! Startade bloggen sent i torsdagskväll och på fredagen hade jag över 200 unika besökare! Tack alla som tittar in! Jag hoppas att ni ska kunna hitta något som gillas och att ni ska bli inspirerade till att laga mat!!
Så vi firar med en krabbrätt som jag lagade ofta på 80-talet, då kämpade jag med vikten o gick på Viktväktarna med jämna mellanrum och den här rätten kunde jag inte äta mycket av då...den var alldeles för "dyr" dvs det kostade för mycket av dagsransonen att äta fet mat!
Men idag kan jag till fullo njuta av maten jag lagar och älskar!!
I början när jag ställde om till LCHF (för ungefär ett halvår sedan) så kändes det vääääldigt konstigt att ha grädde i kaffet, smör till matlagning, gräddiga såser, smetana, fet yoghurt mm
Fick nästan dåligt samvete när jag åt...det har gått över nu!!
När jag var som störst så hade jag 2XL i tröjor o 54-56 i byxor...köpte kläder, int utifrån vad jag tyckte var snyggt utan vad som fanns i min storlek!!
I höstas när jag bestämde mig för att prova LCHF så hade jag 42-44 i jeans o L/XL i överdelar.
Idag har jag med LCHF gått ner femton kilo och totalt sen jag vägde som mest 50 kilo (ja ja det fattas fem hekto tills jag minskat 50...)
Att handla kläder är plötsligt roligt!!
För en månad sedan fick jag en massa kläder av min syster som också minskat i vikt, och förstå känslan när jag provar ett par jeans i stl 36 (de är antagligen stora i modellen, men jag tänker inte klippa bort storlekslappen som jag alltid gjorde förr) och jeansen sitter perfekt!!
Köpte nyss nya byxor o struntade i att prova...fick åka tillbaka med de i stl 40 o byta till 38! I'm Lovin' It!!
Det bästa med LCHF annars är faktiskt att jag aldrig blir tokhungrig, får aldrig blodsockerfall utan mår bara toppen!
En dag för mig kan se ut så här:

Frukost
Rysk Yoghurt med egengjord müsli på nötter och frön, och en kopp kaffe med en skvätt grädde.

Lunch
En omelett på två ägg, 2 msk grädde, lite riven ost och champinjoner, paprika och rökt skinka, samt lite sallad

Middag
Nån gryta på t ex kyckling, bacon, grädde, soltorkade tomater och kokt broccoli

Några mellanmål behöver jag inte!

Japp så nu firar vi både det ena och det andra ikväll och jag unnar mig ett glas torrt bubbel, tyvärr är det ofta hög sockerhalt i mousserande men ett glas eller två vid högtidliga tillfällen och när man vill fira är det värt!!

I de vackra ugnsformarna är det något som jag kallar Krabbvickning.

Ingredienser:
2 burkar salladskrabba
4 ägg
200 g färskost med vitlök
Sesamfrön/Blå vallmofrön

Gör så här:
Fördela salladskrabban i fyra smorda formar, eller lägg allt i en form, häll av vätskan från krabban först.
Vispa ihop ägg med färskost och häll över. Toppa med sesamfrön eller blå vallmofrön.

Grädda i 220 g 15-20 minuter, man får kolla när äggstanningen stelnat.

Det blir fantastiskt gott med en liten sallad till. Funkar även som förrätt så klart!!

Nu ska jag fundera över vad jag ska dela för recept i morgon.
Jag är glad över att några av mina vänner på Facebook tjatat på mig om att börja blogga om mat för nu fick jag verkligen en kick igen!!
Driver ju även två andra bloggar som du hittar i länklistan eftersom jag föder upp hundar och dessutom gillar att fundera över livet och dess vindlingar!
Önskar er en skön söndagskväll och kom gärna med förslag på typ av mat ni vill se i bloggen!

 
 
Oslofru

Oslofru

9 mars 2015 13:12

Vilken fin blogg du har :) Ser jättemysigt ut det där :)

http://www.oslofru.com

Carry Jiewertz

9 mars 2015 13:14

Tack :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<<
Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards