Direktlänk till inlägg 19 mars 2015

Experimentlusta och surkål

Av Carry Jiewertz - 19 mars 2015 18:33

skäms över att säga det men jag har aldrig ätit surkål!! Vi har under många många år varit både familjehem och kontaktfamilj och ett av alla "våra" barn har talat sig varm för just surkål...men surkål låter ju inte gott!!
Ja ja jag köpte surkål idag och blev glatt överraskad över att den ju knappt innehöll några kolhydrater alls!!
Igår köpte jag närproducerad fantastiskt god rökt skinka och så funderade jag lite på vad jag skulle kunna göra av det här...

Förr gjorde jag ofta dubbelmackor av vanligt vitt bröd med senap, majonnäs, ost och skinka och de smakerna ville jag testa men bröd????
Nja fröbrödet jag älskar trodde jag inte skulle funka och jag har inte hittat nåt annat bröd jag gillar...
Men ostplättar är ju gott!! Sagt och gjort!!

Majas ostplättar från majaslchf på Instagram:

Vispa tre ägg fluffigt med elvisp, tillsätt 1 msk fiberhusk och 1,5 tsk bakpulver samt 3,5 dl riven ost (jag valde en lagrad cheddarost)
Låt svälla i fem minuter och klicka sedan ut tio plättar på bakplåtspapper och grädda i 200g ca 12 minuter.

När plättarna var klara så vände jag dem med bottensidan uppåt och bredde på ordentligt med majonnäs. På fem av plättarna la jag en skiva rökt skinka, en sked surkål, lite mera riven ost och en tunn sträng fransk senap och så på med "locket" dvs en ostplätt med majonnäs på.

Sen satte jag in dem i ugn 220g knappt tio minuter.
Och MUMS!! Väldigt mättande och goda! Jag orkade äta en och en halv "dubbelmacka" men jag gissar att mannen blir glad över att få lite gott i magen när han kommer hem.

I helgen kommer min storasyster och hon äter inte nöt- eller fläskkött så jag funderar på vad som ska serveras...
Har redan bestämt mig för att koka en grönsaksröra med tomat, aubergine, lök, selleri (blekselleri) och lite smått o gott och kanske kyckling till...
Vi får se...får se om jag hinner dokumentera maten...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<<
Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards