Direktlänk till inlägg 5 juni 2015

Majrovegratängexperiment...

Av Carry Jiewertz - 5 juni 2015 21:35

Japp....idag blev det ett experiment i köket igen....ääääääälskar att testa nya saker...nya smaker...
Bestämde mig för att inte googla utan köra helt utifrån vad jag tänkte skulle kunna bli bra...och vet du!!! DET BLEV BRAAAAAAAA!!

Jag skalade och skivade åtta medelstora majrovor, tunna skivor, och la dem i en kastrull, strimlade ca 15 cm purjolök fint och la i kastrullen, sen krossade och finhackade jag tre vitlöksklyftor som fick göra majrova o purjolök sällskap i kastrullen...strödde över 1,5 tsk salt, o hällde över 2,5-3 dl grädde.

Detta räcker till fyra personer.
Kokade upp allt o kryddade med en tsk grovmalen peppar, la på lock och lät det puttra i drygt 15 minuter, tog av locket och kokade drygt fem minuter till, sen tillsatte jag 150 gram philadelphiaost och lät det småkoka (utan lock) i ytterligare drygt fem minuter...smakade av o tillsatte en rejäl nypa torkad ramslök.

Häll sen alltihop i en smord ugnsform och strö över ca 3 dl riven ost, sätt in i 220 grader i ca 20 minuter, tills osten är brun och bubblar...
Under tiden förberedde jag köttet, Rostas, på med flingsalt, svartpeppar o ner i het stekpanna i smör och rapsolja, jag vill ha köttet lite rosa i mitten o använder mig av en stektermometer för att få det perfekt! Termometern är smart och frågar mig om jag vill ha köttet genomstekt, medium, medium rare eller rare...
Sen tar jag upp köttet och låter det vila medan jag gör såsen...
Till två personer så vispade jag i 1/2 dl rödvin, har du inte rödvin så tillsätt lite vinäger o vatten, lät det koka ihop ett par minuter, i med en matsked krossad grönpeppar och 1,5 dl crème fraîche och låt det koka ihop ett par minuter, smaka av och mixa med mixerstav om såsen skiktat sig!! Ibland tycker jag att fettet kryper ur såsen och då är det mer estetiskt tilltalande att mixa så den går ihop!!

Gott blev det!!
I helgen ska min unghund Britta och jag debutera på officiell utställning och min goda vän Alexandra ska fixa maten så vi slipper äta skräpmat... Tack vännen för att du tänker även på det!!
På måndag går min andra Temadag av stapeln och idag har jag handlat allt inför den, vi ska laga mat som funkar att ha i matlåda och jag funderar på en dessert som slår knock out på smaklökarna!!
Följ mig i bloggen om du vill veta mer!!
Har dessutom hittat ett par bra torra bubbel som är - enligt mig - ok inför sommarens fester!! Det är inte lätt att hitta bubbel med låg sockerhalt...de flesta ligger runt 15 gram per liter....men Pata Negra har 5 gram/liter och Marqués de Monistrol likaså!!
Så jag köpte en av varje för att kunna fira på söndag....om...om det går bra för Britta på utställningen....
Nu tänket jag dyka ner i soffan och mysa med mannen och flocken, så hej på en stund!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards