Direktlänk till inlägg 4 juni 2015

Coleslaw och italienska delikatesser

Av Carry Jiewertz - 4 juni 2015 18:28

idag tog jag med mig mannen på en rekognoceringstur för att kolla utbud och priser i ett par mataffärer inför nästa veckas Temadag om LCHF. Vi blir i nuläget fem kvinnor som ses här på måndag, startar med kaffe och något att äta, går igenom lite kring hur man ska tänka när man vill äta LCHF, dels utifrån att gå ner i vikt men framför allt för att må bra!!
Sen sätter vi igång och lagar mat som ska bli matlådor, vi kommer att avsluta dagen med att äta en av rätterna vi lagat.
Förra Temadagen handlade om att laga en festlig buffé som passar till sommarens fester, jag funderar på en Temadag om bakning...vi får se...kanske en studiecirkel till hösten...skriv gärna till mig och säg vad du skulle vilja laga för mat på en Temadag. Kanske har du en kompisgrupp som brukar träffas och umgås över en bit mat, varför inte låta mig komma och laga maten...jag är öppen för idéer!!
Maila mig på jiewertz@me.com eller ring/sms 0706528917
Nu tillbaka till dagen...
Jo jag släpade med mig mannen för att han skulle vara sekreterare och anteckna vad jag kan handla var o till vilket pris, sen var tanken att vi skulle åka in o gå på Marknadsafton i Örebro, eftersom mannen är borta ikväll fick det bli en dagstur...men något kom i vägen...jo...mannen min ska bygga en släpkärra till sin motorcykel och "kunde vi kanske åka o köpa grejerna som fattades"...jo då...snäll som jag är så gjorde vi det...och du milde tid vilken tid DET tog...så när det var dags för Marknadsaftonsbesöket så hade klockan skenat iväg o hemma har jag ju tre hundar varav en är dålig o måste ligga i bur....så snabbt upp på stan...
Marknadsafton är en härlig tillställning då butikerna flyttar ut på gator och torg, knallar från alla möjliga ställen kommer och sätter upp sina marknadsstånd, det spelas musik, det dansas, det är ett härligt myller av folk...
Jag hittade snabbt det jag var ute efter, nämligen salami, det blev en Italiens lufttorkad salami, en chilisalami och en med örter, sweet chili och senapsfrö o så fick vi nån sort på köpet eftersom vi började pruta....

De här raringarna ska absolut inte förvaras i kyl, utan hängas i rumstemperatur och håller minst ett år!! Jo jag lovar!! De blir bara bättre med tiden!!! Så nu måste jag fixa krokar för de jag har är i fönstret och eftersom stormen tog vår stora lönn utanför köksfönstret så blir det för soligt och varmt.

Sen gjorde jag en enkel men väldigt god coleslaw.

Strimla vitkål med osthyvel, ca 1 liter
Riv en liten morot grovt
Skär en halv rödlök i tunna skivor

Lägg kålen i ett durkslag och häll sakta över ca 2 liter kokande vatten, skölj genast med kallt vatten så kålen kallnar.

Blanda alla grönsaker i en skål.

Rör ihop 1,5 dl crème fraîche, 1 dl majonnäs, knappt 2 tsk dijonsenap, en rejäl nypa flingsalt och ett par tag med svartpepparkvarnen.
Häll över såsen och rör om, salladen blir ännu godare dagen efter!!
Och JA!! Jag vet att morot inte är LCHF men det är så lite och vill man så utesluter man den, eller hackar ner lite röd eller orange paprika, det är egentligen färgklicken jag är ute efter...

Vi grillade några goda korvar med hög kötthalt och några tomater till också.

Det här med LCHF har verkligen lyft mig!!! Jag har visserligen alltid gillat att laga mat och att experimentera, inget jag fått med mig hemifrån direkt, då jag i vuxen ålder insett att mamma inte gillade att laga mat trots att hon var hemmafru. Nu har jag en krånglig historia...och jag får väl bjuda på lite av den (vill du läsa mer om mig o hur jag tänker så har jag en blogg till http://carryon.bloggplatsen.se ) jag föddes för....länge sedan...av en väldigt ung mamma och hamnade rätt snart i fosterhem, på den tiden var det kö på att få adoptera barn och utlandsadoptioner hade ännu inte kommit till oss i Sverige...så jag bodde i fosterhem men de kunde av nån anledning inte adoptera mig utan när jag var drygt tre år fick jag flytta igen och där blev jag kvar och där rotade jag mig...även om jag alltid burit med mig en smärta och ett utanförskap så vet jag att jag var önskad och efterlängtad!
Min biologiska mamma, som jag tyvärr aldrig träffat i vuxen ålder men jag har fått kontakt med mina fyra syskon, var kokerska och uppenbarligen så ligger matintresset i generna då jag insett att mina biologiska syskon också är bra på det där med mat!!
Så jag förvaltar mitt biologiska arv!! Och jag gillar att laga - och äta - god mat!!! Så vansinnigt skönt att numera inte behöva ha dåligt samvete för att jag använder grädde och crème fraîche i matlagningen!!! Och bara riktigt smör!!!

Glöm nu inte att du kan kontakta mig om du vill ha en Temadag, studiecirkel, göra ett event....

jiewertz@me.com
0706528917

Vi ses!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards