Direktlänk till inlägg 27 april 2015

Rabarberpaj

Av Carry Jiewertz - 27 april 2015 22:21

idag experimenterade jag lite då jag insåg att mina rabarberplantor växer som ogräs....jag flyttade mitt lilla ynkliga rabarberstånd för ett par år sedan och delade upp det på fyra stora krukor...de stortrivs och överlever vintern väldigt bra...så idag skördade jag de första underbara rabarberstjälkarna

Jag tog 10-12 stjälkar och skar dem i små bitar, sen tog jag en stor stekpanna o en rejäl klick med smör och fräste på rabarbern, kryddade med 1 tsk kardemumma, helst kärnor som du mortlar, och en tsk kanel, lät allt puttra på låg värme tills rabarbern var mjuk, smakade av o hade i ca 1/2 msk sötströ...där får man smaka sig fram...vi tycker ju olika...jag gillar inte sött längre...
Fördela rabarberna i fyra prortionsformar eller i en större form.

Du behöver inte smörja formarna!
Sen tog jag 50 gram rumsvarmt smör, 1,5 dl mandelmjöl och 0,75 dl kokosflingor o blandande ihop med elvisp till en smulig massa, smaka av o tillsätt sötströ, jag tog ca 1/2 msk
Fördela smulat över rabarberna och grädda i ugn - 190 grader ca 30 minuter Beroende på ugn...den ska bli lite knäckig i konsistensen...jag kollade efter 20 minuter o då var den degig...

Under tiden vispade jag ihop en sorts vaniljsås...

Vispa 2 dl grädde i en skål
I en annan skål vispar du 2 äggulor med innehållet från en vaniljstång...eller motsvarande vaniljpulver (inte vaniljsocker)
Rör ihop allt och smaka av, söta om du tycker det behövs...

Nu har jag smakat på mitt experiment...och jag kunde ha sötat rabarberna lite till...men gott var det!!
Det får bli desserten på min Temadag om LCHF då vi ska laga en buffé för vårens och sommarens fester!
Du vet väl att du kan anmäla dig?
När: 9 maj kl 10-16 ca
Var: hos mig i Sannahed ( http://boifridhem.se för vägbeskrivning )
Kostnad: 500kr
Anmälan: jiewertz@me.com
Max sex deltagare

 
 
Ingen bild

Sara

31 maj 2015 18:42

de låter jätte gott måste pröva !!

Carry Jiewertz

31 maj 2015 19:59

Kul!! Gör det!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards