Senaste inläggen

Av Carry Jiewertz Larsson - 16 juli 2015 23:02

ja god och hälsosam mat som inte låte dig lägga på kilo efter kilo...det är LCHF det!!!
Jag började med LCHF i mitten av september 2014 och har nu gått ner 19 kilo!!! Men vet du!!! Det är inte det viktigaste!!! Det viktigaste är att jag mår så mycket bättre!!! Sååååååå mycket bättre!!!
Innan LCHF: minst ett blodsockerfall om dagen...som bara kunde hävas genom att äta mer kolhydrater!!! Samtidigt var det just kolhydraterna som gav mig blodsockerfallen....ja ja det har du som följer min blogg redan fattat!!!
Efter LCHF: exakt NOLL blodsockerfall!!! Fattar du!!?? Jag behöver inte gå runt o vara rädd för att plötsligt börja skaka...svettas...falla ihop...jag äter när jag är hungrig - och tro mig!!! Jag har lärt mig lyssna på kroppens signaler och just äta när jag är hungrig...BARA när jag är hungrig!!!
Idag började jag dagen med en kopp kaffe med en dryg matsked kokosolja o lite grädde, lite rysk yoghurt o några jordgubbar, solrosfrön och linfrön samt ett kokt ägg.
På detta höll jag mig mätt till ca kl 17 (jag drack vatten...vatten...o mera vatten under dagen) då stekte jag torskrygg med salt och lite pepparmix (från kvarn), stekte nyplockade gula kantareller i smör, bacon i ugn (220 grader och 15 minuter), gjorde en sallad på isbergssallad, italiensk salladskrydda, en god olja och en hallonvinäger, serverade med en klick Hellmans majonnäs samt en klick ICAs lingonsylt med stevia....
Jösses!!! Har du inte ätit stekt torsk med lingon o majonnäs...ja då har du missat en härlig smakupplevelse!!!
I min familj har vi ätit lingon o majonnäs till väldigt mycket....tunnskivad lever som knaperstekts, med en sky av stekfett och vatten, lingonsylt och majonnäs!!!! Mmmm såååå gott...om man - som jag - älskar lever!!! Inte den torra tråkiga leverragun man fick i skolan utan just tunt skivad lever, stekt i smör, med sky....oj oj oj!!!
Men nu var det torskrygg....

På lördag ska jag åka på hundutställning med en av mina hundar....och maten man kan köpa på såna arrangemang är inte särskilt rolig...eller god...eller nyttig...
Så min goda vän Alexandra tar med kokta ägghalvor och en god räksallad med 2,8 % kolhydrater (finns på Netto) och jag gör en kesoröra på keso, majonnäs, hackad röd paprika och saltgurka samt hackad rökt skinka och salt och svartpeppar, tar med Sesamknäcke (recept finns på www.lesscarbs.se )

Livet med LCHF är såååå gott!!
På måndag åker jag - som jag skrivit om förut - på träningsläger med Svea (en av mina hundar) jag tar med kokosolja och Sesamknäcke men i övrigt kommer jag att kunna äta precis som jag vill...och då ingår frukost, lunch och middag!!!
Livet med LCHF är verkligen enkelt!!!
I morgon ska jag koka en Lemoncurd enligt recept från www.56kilo.se o sen tänker jag göra marängbottnar...typ Pavlova fast med Ica strösöt,..tänk dig: syrligt...sött...lent...och du går inte upp i vikt!!! YEY!!!!
Livet med LCHF är ENKELT!!!!
Ät när du är hungrig!!!
Strunta i klockan!!!
Lyssna på kroppen!!! DET borde vi alla lära oss...för ofta...allt för ofta...äter vi "bara för att" ....bara för att vi brukar äta klockan...bara för att jag borde vara hungrig...
Men NEJ!!! Ät när du är hungrig!!

ANNONS
Av Carry Jiewertz Larsson - 15 juli 2015 00:30

...men absolut inte mat-torka!!!
Denna sommar...om vi ens kan kalla det sommar...har bjudit på regn...kyla...blåst...regn...kyla...blåst...extrem

värme...regn...kyla blåst...lite sol...regn...
Ja...suck!! Men vi bor i Sverige och kantarellerna växer o frodas...

Kantareller innehåller 3 gram kolhydrater/100 och steker man dem i smör så blir det KANON!!!
Jag plockade gula kantareller igår på hundpromenaden...åkte till skogen idag o plockade mer....
Ikväll serverade jag detta:
Ugnsrostade rödbetor och blomkål: lägg rödbetor i klyftor i en form, strö över flingsalt o ringla över en god olja, sätt in i 230 g ugn i 10 minuter, ta ut o rör om, lägg ner blomkål i buketter, ringla över lite mer olja o en nypa salt...sätt in i ugnen igen...i 10-20 minuter...på lägre värme, samtidigt med laxen enligt följande:
Gnid in laxen med salt, krossad rosépeppar och grönpeppar o lite god olja, sätt in i ugn o sänk värmen till 200
Låt stå i ugn ca 15-20 minuter...använd gärna termometer o ta ut laxen vid 50-55 grader, dvs när laxen har en temperatur av 50-55 grader i mitten...

Laxen på bilden är på ca 600 gram o räcker till tre portioner!!
Till detta smörstekte jag nyplockade gula kantareller...mmmmm

Naturen är fantastisk!! Eller hur!!!
Jag gjorde en god crème på:
100 gram Ica Basic Salladsost - denna ost är sååååå god, krämig och mild men smakrik. 
1 dl crème fraîche
En nypa salt o ett par varv med pepparkvarnen o en skvätt god olja
Mosa osten med en gaffel omrör ihop med övriga ingredienser
Mums!!

Behöver jag säga att jag inte åt upp mer än hälften på tallriken...
Är inte så stor i maten numera!!! Tack LCHF!!

På sommaren gillar jag "latmat" så här blir det kesoröra (keso, majonnäs, hackad paprika, saltgurka o en god skinka,valt o peppar o nån örtkrydda) med sallad, ett kokt ägg o kanske en bit Sesamknäcke...
Drumsticks (dvs kyckling) med sallad o en god sås...
Vitkålsgratäng...Vitkålslåda.... med rostbiff o sallad o saltgurka....

Gör goda röror på Keso...ja ja jag vet...för lite fett...men blanda keso med majonnäs, hackad paprika, hackad saltgurka, hackad skinka, krydda med salt och ordentligt med svartpeppar...servera md en god sallad, lite blomkål i buketter (rå)

Så mycket gott man kan äta under sommaren!!!
Jordgubbar med grädde...eller Rysk Yoghurt...lite solrosfrön o linfrön på det!! ??

Frukosten här består oftast just nu av: kaffe med kokosolja, smör o grädde, ett kokt eller stekt ägg eller yoghurt med bär o lite extra grädde....

Livet med LCHF har verkligen fått mig att njuta av maten!!! Utan ångest!!!
Förra söndagen var jag på födelsedagskalas...med Taco-paj enligt LCHF....marängtårta enligt LCHF....i helgen som gick var vi oxå på födelsedagskalas...med sallad, fröknäcke, kallskuret, goda såser o en blåbärspaj á la LCHF!
Älskar att det finns så mycket gott som även jag kan njuta av!!
På måndag åker jag på Hundträningsläger..."All inclusive" och jag vet att jag kommer att kunna äta enligt min plan...dvs utan onödiga kolhydrater!!
Frukost lär bli: kaffe, kokt ägg, ost och Bregott, grönsaker
Lunch: grönsaker, protein i form av skinka...tonfisk...ost... Fräscha grönsaker, sås gjord på crème fraîche och kryddor
Middag: kött...fågel..fisk...samt grönsaker och sås...visst serveras det potatis...pasta...men jag väljer ju enkelt bort det!!

Jag har inte särskilt svårt att välja bort sånt som jag VET att jag mår dåligt av!! Dvs Socker, gluten, potatis...det är mina främsta "NO NO"

ANNONS
Av Carry Jiewertz Larsson - 2 juli 2015 22:11

jo sommarvärmen kom till sist...med besked....precis som jag...dvs inga mellanlägen...kallt eller varmt...svart eller vitt...gör man nåt så gör man det ordentligt!!!
Satt i går o samtalade med en vän som är nyfiken på LCHF...och frågan kom: kan man inte börja lite försiktigt...hmm...jo...det kan man...men jag hade inte kunnat det!! När jag bestämmer mig för något så är det ALL IN!!!!
Inga halvmesyrer, inget "jag testar lite", inget lagom...
Jag vill verkligen inspirera och coacha de som på allvar är beredda att förändra...förändra och må bättre...må bättre hela tiden....ja du fattar!!! Jag har anammat tänket inom LCHF...och mår så bra!!!! Äntligen!!! Äntligen mår jag bra!!!
Vill du må bra??? Må bättre?? Fundera då över vad du kan förändra!!!
Jag gjorde en gastric bypass för ca 7 1/2 år sedan...och...det var en sista desperat åtgärd...och JO!! Jag rasade i vikt...MEN!!! Jag mådde inte bra!!! Jag fick minst ett blodsockerfall per dag...då jag skakade och svettades och kunde inte göra något om jag inte stoppade i mig frukt...jag "dumpade" dvs magsäcken tömde ut mat i tarmen som inte bar redo...gissa om man blir dålig då!!!!
Jag fick inte lära mig HUR jag skulle äta...bara att vitt bröd inte var bra...pasta kunde fastna...räkor likaså...och eftersom jag rasade i vikt så var ju målet uppnått...eller....

NJA.....kanske inte....

Mitt mål var ju att må bra!!!

Eftersom jag inte lärt mig äta rätt efter operationen så började jag sakta men säkert gå upp i vikt igen....MISSNÖJD...jo....MISSNÖJD med att jag mådde dåligt...ökade i vikt...ja ni fattar...MISSNÖJD!!!
Så en dag i mitten av september 2014 bestämde jag mig för att testa LCHF...och vet ni!!! Jag har inte haft ett...inte ETT enda blodsockerfall...inte dumpat en enda gång....OCH har tappat 17 kilo och är nu normalviktig!!! YEY!!!! Totalt har jag minskat ca 54 kilo....MEN!!! Det viktigaste för mig är att jag äntligen mår bra!!! Jag kan äta mat och må bra!!!

Så....idag...när sommaren kom...ÄNTLIGEN!! Så gjorde jag en god röra som serverades med sallad, tomat, gurka och kokt ägg...

Röran gjorde jag så här (en portion)
1 dl keso
2 msk majonnäs
1/4 hackad röd paprika
1,5 skiva rökt skinka, hackad
1/2 hackad saltgurka
Salt och rejält med grovmalen svartpeppar

Ibland gör jag en röra på 1/2 burk tonfisk, majonnäs, 2 kokta hackade ägg, lite hackad saltgurka, örtsalt och citronpeppar/svartpeppar...galet gott!! Ta så mycket majonnäs som behövs för att det ska bli en god kletig röra....

Efter en skön tur på MC - jo jag har börjat övningsköra eftersom mannen min överraskade mig med en MC i lördags - så var det dags för middag....
Kycklingklubba med en sallad på isbergssallad, gurka, tomat och Italiensk salladskrydda, en god olja och lite äppelcidervinäger....
MUMS!!!

Planerar för nästa Temadag!! Då tänker jag att bi börjat med frukost och går igenom sju olika frukostar...sen lagar vi en lunch och går igenom sju olika lunchrätter....lagar en middag och går igenom sju olika middagar...

Temadagen därefter tänker jag att vi ska laga en helt fantastisk Taco-buffé....
Intresserad???
Maila mig på jiewertz@me.com

Min första Temadag resulterade i det här.....

Av Carry Jiewertz Larsson - 30 juni 2015 19:14

idag bjöd jag mannen på en smaskig lunch...jo...han tyckte den var god...jag tyckte den var "så där"
Köpte Bönpasta häromdagen o tänkte testa...jo jag vet att kolhydrathalten är lite väl hög men jag tänkte bara ta lite lite...men bönpastan blev inget problem då jag inte tyckte om smaken...
Men allt annat var gott!!
Till två personer kokade jag upp tre liter lättsaltat vatten och under tiden bröt jag ett halvt stort blomkålshuvud i buketter, skar en röd paprika i bitar, grovhackade 1/2 dl hasselnötter, krossade två vitlöksklyftor och vispade upp tre ägg med knappt en dl grädde, en nypa flingsalt och 1/2 tsk nymalen svartpeppar samt två pressade vitlöksklyftor och just ja...jag la ett paket bacon på bakplåtspapper och körde in i ugn på 220 grader i 15 minuter. Och så rev jag lite god lagrad prästost på fina sidan av rivjärnet...ca en dl riven ost...
Medan baconet stektes i ugn så fräste jag upp blomkål o paprika i lite god rapsolja, på med lite Himalayasalt och svartpeppar och i med krossad vitlök och hasselnötter...
En av fördelarna med att steka bacon i ugn är att man kan göra annat under tiden...OCH man slipper stekos....
Jag kokade 100 gram Bönpasta i 4 minuter, hällde av vattnet o tillbaka i kastrullen, på med äggstanningen o sätt kastrullen på den varma plattan...rör ordentligt så äggstanningen stelnar...
Lägg upp grönsakerna på tallrik, pastan toppad med riven ost och bacon...
Nu tyckte jag inte om smaken på bönpastan...så det hade - i mina ögon....hmm...smaklökar - blivit minst lika gott utan bönpastan!!
Gör då allt utom att koka pastan...häll äggstanningen på grönsakerna, toppa med ost och bacon och ät o njut!!

I går blev det "snabbmat" här i Fridhem då mannen o jag varit ute o övningskört MC dvs...jag övningskörde o mannen var handledare...det var andra dagen jag provade att köra hoj...mannen kom i lördags hem o hade köpt en Honda till mig....och jag hade ingen aning...
Så igår, efter ett övningspass var vi akut hungriga då tinade jag (till två personer) upp tre små kycklingfiléer, bröt 1/2 huvud blomkål i buketter, skivade 1/2 morot, 1/2 liten purjolök, halverade några små tomater och skar 1/2 paprika i bitar...samt finhackade två vitlöksklyftor
Så värmde jag upp en neutral olja i wok-pannan, i med kycklingen i skivor och ca 2 tsk röd currypasta, ner med morot o blomkål...och sedan purjo och vitlök o tomaterna....rör runt...så hällde jag på ca 1 msk glutenfri soja och lite stark sås typ sriracha (var försiktig, ta inte för mycket) till detta serverade jag en kall sås på crème fraîche, curry och lite sweet chilisås....
Åt upp maten innan jag hann fotografera!!
MUMS!!

Som ni kanske vet så har jag arrangerat två Temadagar om LCHF och jag planerar för fler!!

Tänker mig en dag i slutet av augusti med fokus på frukost och lunch...vi kommer att börja med att laga en frukost som vi äter medan vi går igenom olika bra frukostalternativ, sedan lagar vi en lunchrätt och går igenom o deltagarna får recept på luncher för en vecka...slutligen går vi igenom middagstips för en vecka och lagar en middag som vi avlutar med att äta.
Det är tanken i grova drag...
Är du sugen på att vara med så hör av dig till mig jiewertz@me.com datum är inte spikat än...

Temadag nr två kommer att handla om en Taco-buffé....där vi lagar Taco på ett sätt som för de flesta är nytt!!

Här är en bild från förra Temadagen...då lagade vi matlådor...och hade trevligt...

Av Carry Jiewertz Larsson - 24 juni 2015 13:50

Jag hittade ett recept i en veckotidning som jag gjorde om lite för att få det mer LCHF...och oj oj så gott!
Idag gjorde jag halva satsen o fyllde små portionsformar, mannen o jag åt varsin portionsform med friterad fisk och Chilimajjonnäs.

Vitkålslåda
4 portioner

800 gram färsk vitkål
1/2 dl olivolja
1 dl grovhackade hasselnötter
3-4 dl riven lagrad ost
Salt och svartpeppar

Ugn 220-230 grader

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Skär vitkålen i grova strimlor.
Koka kålen 3-5 minuter, den ska fortfarande vara spänstig.
Häll av vattnet och spola kallt vatten över, låt rinna av ordentligt.
Blanda kål, olivolja och hackade nötter o 2 dl av osten. Mal över Himalayasalt och svartpeppar, smaka av.
Lägg allt i en ugnsform och toppa med resten av osten.
Gratinera 15-20 minuter.

Friterad torsk
3 portioner

400 gram fryst torskfilé
Skär i åtta bitar, strö på lite vitpeppar

Frityrsmet:
2 ägg, vispa upp med gaffel
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar

Rör ihop till en smet och doppa, klappa in smeten på fiskbitarna, rulla sedan i sesamfrö

Fritera 4-6 minuter i 170 grader, tiden beror på om fisken är helt upptinad, min var fortfarande lite hård så jag körde 6 minuter och den blev perfekt.

Servera med chilimajonnäs, dvs rör ihop lika delar majonnäs med Ica Gott Liv chilisås, lite chilipulver och chiliflakes.

Oj oj så gott det var!!!

Av Carry Jiewertz Larsson - 17 juni 2015 20:28

En härlig dag går mot sitt slut, dagen började med go'frukost, Mandelgröt med färska hallon...mums...
Jag gjorde en rejäl tvåportionssats till mannen min och mig...jag orkade äta ungefär hälften av min tallrik...
Så här gjorde jag:
Smält 75 gram smör, vispa ner 1,5 dl grädde och tre ägg, sänk värmen och vispa ner 6 msk mandelmjöl, 1 msk fiberhusk och en gnutta salt....vispa hela tiden tills du får konsistensen av mannagrynsgröt...
Servera med färska bär eller osötad äppelmos och kanel o en skvätt grädde

Efter frukost blev det den dagliga motionen, dvs en cykeltur med en av hundarna, ca 4 km, samt en promenad med två...och så ett besök hos en kreativ kvinna i samhället där vi bor, hon har startat en inredningsbutik i sitt förråd och oj oj vad mycket fina saker hon har!!
Det blev en marschallhållare som man sticker ner i jorden, fast jag ska ha en murgröna i den, ett par vackra krukor, en stor terrakottakruka med en Mårbackapelargon mm och en "tom" likadan som jag ska plantera sallad, dill mm i och ha på däcket där vi i sommar ska grilla och umgås.
IknasHome finns på Facebook och är väl värt ett besök!!!
Under tiden åkte mannen och köpte virke till trädäcket vi bygger på vår tomt...vi har problem med sork som underminerar gräsmattan så det är inte att tänka på att ställa ut stolar direkt på gräset...tro mig!!! Satt på en stol häromdagen och det blev så här...stolsbenen sjönk ner o jag välte i ultrarapid....

Ja ja...säger som Torsten Flinck: Jag reser mig igen.....
Japp! Jag reste mig och satte igång att laga fantastiskt god mat!! Som vanligt!!

Häromkvällen var vi på asiatisk restaurang och jag blev inspirerad så jag skapade:
Carrys Marinerade Kycklingfilé
Vitkålssallad med sting
Smält vitlökssmör

Jag började med vitkålssalladen:

Strimla 200 gram vitkål med osthyvel
Lägg i durkslag/sil och häll över kokande vatten, spola genast av med kallt vatten

Grovriv 75 gram morot, blanda detta med vitkålen i en skål (Äter du strikt så skippa moroten)

Gör en dressing på:
3 msk god olja
1,5-2 msk äppelcidervinäger
Lite salt
1/2 krm ingefära
1 krm cayennepeppar
En nypa chiliflakes

Häll över vitkål/morotsblandningen och ställ åt sidan

Skär två stora kycklingfiléer (4-500 gram) i tunna skivor
Blanda en marinad:

1 dl neutral olja
1,5 msk röd currypasta
1 msk glutenfri soja
3 krossade, finhackade vitlöksklyftor

Låt kycklingen ligga minst en timme i marinaden, stek i lite olja på hög värme eller lägg på grillen

Om man vill så serverar man nån varm grönsak till, t ex kokt broccoli...
Vi nöjde oss med kyckling, vitkålssallad samt mitt fantastiskt goda smälta vitlökssmör...mmmm
Så här gjorde jag vitlökssmöret:

Ca 50 gram smör
3-4 pressade vitlöksklyftor
En nypa salt

Smält smöret och låt det bli gyllene, pressa i vitlöken och tillsätt salt, sänk värmen och låt puttra ett par minuter. Stäng av värmen och låt stå och dra. Vid serveringen silar du bort vitlöken och smaka av, värm på om det behövs.

Kvällen kommer att avslutas med några jordgubbar och lite ovispad grädde....finns det nåt godare...tror inte det....

Av Carry Jiewertz Larsson - 15 juni 2015 15:44

Idag känns lite som dagen efter...firade student i fredags, ett av våra tidigare kontaktbarn är tydligen inte fyra år längre utan nybakad student...grattis!!
Lördagen bjöd på ett spännande möte med en familj där vi kanske kommer att gå in som stöd, gulliga som de var hade de sett att vi äter enligt LCHF så vi bjöds på färska bär, rysk yoghurt och nötter!!! Tack!!!
Söndagen bjöd på ytterligare ett nytt möte, en av mina biologiska kusiner med fru kom på besök, det var första - men absolut inte sista - gången vi sågs. Det firade vi med att tillsammans gå ut o äta asiatiskt, jag åt faktiskt friterade räkor men med wokade grönsaker till och min mage klarade det fint.
Väl hemkomna drack vi kaffe med mintchokladkladdkaka som var mums mums mums!!
Receptet får du här:
Smält 150 gram smör
Bryt ner 85-90 gram mörk choklad med 86% kakao och 60-65 gram mintchoklad med 70% kakaohalt och låt allt smälta
Vispa 3 ägg med 1/2 dl sötströ fluffigt
Rör ner den smälta chokladblandningen

Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, jag har en fyrkantig som ju är lite större än de runda, du behöver inte smörja eller något...
Sätt in i ugn på 180 grader, i mitten och grädda 6 1/2 minuter

Ta ut och ställ kallt till serveringen och skär i små botar, servera med lättvispad grädde.

Går bra att frysa!! Den blir som en chokladmousse i konsistensen och fantastiskt god, första gången jag provbakade den tog jag enbart mintchoklad men då blev mintsmaken alldeles för stark, det här blev sååååå mycket bättre!!

Så lite trött efter allt de sista dagarna....men glad!!!
En vän skrev just till mig: Ni är berikade med en stor familj!! Och JA!! Det är vi!! Vi har under nästan trettio år haft nio barn som kommit och gått i vårt hem och några kommer och går fortfarande fast de är vuxna nu!! KÄRLEK!!! Jag har min familj som jag växt upp med, jag Hr fått kontakt med både syskon och kusiner som är mina biologiska...jag har min man - så en stor familj har jag!!
Nu känns det som att den här bloggen sammanvävs med min andra blogg på http://carryon.bloggplatsen.se där jag skriver en del om mitt liv...har bott i fosterhem, blivit adopterad, hittat mina rötter dvs syskon och kusiner mm, inte fått egna barn men välsignats med barn ändå...

Ja ja tillbaka till maten!!!
Idag blev det Rysk Yoghurt med lite egen müsli och en fettkaffe till frukost vid halv nio innan kusinen med fru åkte vidare, sen motion av hundar o lite plock härhemma...inte hungrig...men gjorde till slut en galet god omelett...som jag inte orkade äta mer än 3/4-delar av....

Så här gjorde jag:
En portion (drygt enligt mig)

I en liten stekpanna, fräs ca 1 msk smör, täck botten med ost, jag använder färdigskivad Gouda, sänk värmen till medel medan du vispar ihop 2 ägg, 2 msk grädde, lite Himalayasalt, svartpeppar och en nypa torkad ramslök, häll detta över osten som nu smält.
Låt puttra ett par minuter, lägg sedan över rökt skinka, tomatskivor och ett lager ost till, täck med folie och sänk värmen lite till.
Efter ett par minuter vänder du omeletten med hjälp av en tallrik och låter "ovansidan" stekas lite till.
Mums!!! Frasigt och gott av osten!!

Malde lite svartpeppar över vid serveringen och hade lite grönsallad vid sidan om.

Sååå enkelt och gott!! Hittar du inte ramslök så ta lite vitlökspulver eller någon torkad örtkrydda...

Den här finns i kryddhyllan i välsorterade affärer.

Av Carry Jiewertz Larsson - 13 juni 2015 18:15

...Lördag....började med en kopp fettkaffe och två stekta ägg med bräckt skinka...
Sen gav vi oss av mot stora staden Örebro för ett spännande möte!!
Jag hade visst sagt att jag/vi äter enligt LCHF så vi fick Rysk Yoghurt med valnötter och bär!!! TACK!!!
Solen sken och sommaren är på gång!!
Igår firade vi student, ett av alla våra älskade kontaktbarn tog studenten och hela jag fylldes av kärlek!!!
Tänk att vi haft förmånen att få finnas till för hittills nio barn genom åren...och det kan bli fler....vi får se...
Festbuffén var fantastisk med marinerad fläskfilet, lufttorkad skinka, rökta laxrullar, sallad, fetaostkräm...och jo...jag åt en liiiiiten bit smörgåstårta....

Väl hemkomna efter det spännande mötet så förberedde jag för grill...
Tog upp kycklingfilé ur frysen, gjorde en vansinnigt god kall sås av salladsost, crème fraiche...
200 gram Ica Basic salladsost (som är sååååååå god och krämig)
2-2,5,dl crème fraiche
En nypa flingsalt
Lite nymalen svartpeppar
En dl finhackade färska örter, jag plockade timjan, oregano och lite persilja i mina krukor, mest timjan...men ta det du har...
Mosade osten o körde sedan med elvisp till en slät kräm...och smaksatte med en kallpressad rapsolja som är smaksatt med citron...

Kycklingen lindade jag med bacon och marinerade i:
1 del neutral olja
1/2 del glutenfri soja
1/2 del chilisås med mindre socker, alternativt ketchup med stevia
Lite torkad oregano, vitlökspulver och krossad svartpeppar

Sen skivade jag en bit halloumi och lindade bitarna i bacon, gjorde en fräsch sallad med jordgubbar....

Baconlindad Halloumi innan grillen...

Kycklingen ser svart...bränd ut men var fantastiskt god!! Skenet bedrar!!!
Jordgubbar till salt, smakrik mat är en "hit" såååååå gott!!

Och så lite kärlek på det!!!
Nej jag är inte rojalist...men kunde ändå inte låta bli att kolla lite...för kärlek är ändå just KÄRLEK!!
Vill du läsa mina tankar om kärlek kan du följa min blogg på http://carryon.bloggplatsen.se
Kärlek är alltid vägen!!! Tro mig!!!

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lchfmyway med Blogkeen
Följ lchfmyway med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se