Senaste inläggen

Av Carry Jiewertz Larsson - 14 oktober 2015 20:38

Idag åkte jag hemifrån o bad mannen lägga några bitar fläskkarré i CrockPoten med vatten och lite salt...tänkte koka dem möra för att senare göra tacos av dem...men...det tog längre tid än jag tänkt mig...så...tänk om o gör nåt annat!!
Kom hem efter ett möte i brukshundklubben o var hungrig...samtidigt som mannen slet med trasiga blandare i duscharna i huset...och vi hyr ju ut rum så det är ju bra om man kan duscha...duscha i varmt vatten...
Nu kan men det!!
Ja ja...köttet var inte färdigt och vi var hungriga!!
Gjorde en djupdykning i frysboxen...kom upp med kyckling och en grönsaksblandning....
På med ugnen...200 grader, la upp kycklingdelarna på bakplåtspapper o in i ugnen...gjorde en kall sås på 1,5 dl crème fraîche, 1 msk majonnäs (när jag köper färdig köper jag Hellmans) lite riven pepparrot och flingsalt.
Tog fram ett paket konjaksnudlar, la grönsakerna i wokpannan i med lite god olivolja, rörde ner nudlarna när grönsakerna var lagom krispiga, hällde i en msk glutenfri soja, en tsk sambal oelek och en skvätt sriraccha...kanske inte stavas så...men en suuuuuperstark god röd sås är det....sätter fart på det mesta!!
Sås med pepparrot var inte ultimat...och hoppsan...ska inte vi som bloggar om LCHF vara perfekta?? Nej!! Vi provar oss fram!! Testar olika smaker...och ibland funkar det och ibland inte!!!
Det hade varit godare att göra en sås på crème fraîche, curry och lite majo...o salt...men...jag provar mig fram...
Jag hoppas att du som läser min blogg ser att jag är mänsklig...inte helt perfekt...men jag försöker!!!
Är så trött på alla som bara visar upp en fin fasad...en fin yta....
Då frågar jag mig: Vad finns under YTAN?? Vad??
En sak kan du vara säker på när du läser min blogg om LCHF - det är att jag inte tänker ljuga...försköna...försöka få nåt att vara nåt det inte är...
Jag levererar SANNINGEN!!! MIN SANNING!!
Läser du även min blogg om livet, på
http://carryon.bloggplatsen.se
så vet du vem jag är!!! Jag står upp för de svaga...står upp för sanning...rättvisa...ärlighet...
Jaha...tänker du...har du inte spårat ur LCHF-spåret nu!!??
Nej!!
LCHF för mig står för precis allt det jag är!!!
Ärlighet!!
Det du ser är det du får!!! WYSIWYG!!!

Jag blev mätt!! Mannen min tyckte det var supergott...
I morgon startar jag dagen med två stekta ägg, stekt i smör, en skiva bräckt skinka och en kopp kaffe med smör och kokosolja i....
Sen tänker jag steka fläskkarrén, som jag kokat i X antal timmar, och så kryddar jag den med sockerfri tacokrydda, skär sallad, tärnar gurka och tomat, river ost...gör en guacamole på avokado, salsa, vitlök och salt....
Och jag tänker...jag är nog som mina "Tacos"
Salt...
Smakrikt...
Hett...
Lent.....
GOTT!!

ANNONS
Av Carry Jiewertz Larsson - 13 oktober 2015 18:50

Dagens middag var efterlängtad...
Började dagen med en halv Fettkaffe, två stekta ägg och en skiva skinka...sen blev det bara en av mina hemmagjorda chokladbollar, för recept se inlägg från 4 oktober.
Eftersom vi fick trevligt besök så gick dagen utan mat...men det är ju en av fördelarna med att äta enligt LCHF, man blir inte hungrig så snabbt utan klarar sig rätt länge.
För att få bort de sista envisa kilona började jag dessutom "Powerwalka" i fredags, kör en runda på 6,2 kilometer tillsammans med en av hundarna som är kopplad i midjebälte så jag kan röra armarna fritt för att få upp pulsen...skönt...nja...kanske blir så småningom...jag tycker ju att jag rör mig rätt mycket med tre hundar som ska motioneras...men jag cyklar mycket med dem eller är ute med dem lösa i skogen o då får inte jag så mycket motion...men nu är älgjakten igång så då vill jag ju inte ha dem lösa i skogen...

Ja ja tillbaka till maten ikväll!!

Köttfärslimpan gjorde jag så här:

400 g nötfärs
1/2 tsk salt
Några varv med pepparkvarnen
1 tsk sambal oelek
1 ägg
1/2 dl grädde

Rör ihop med händerna eller gaffel, forma till en limpa o lägg i smord form.
Gör en skåra längs med limpan och skär feta- eller salladsost i stavar och lägg i efter tycke och smak, tryck ihop så limpan blir hel igen. Svarta Kalamataoliver hade varit gott i också men då mannen min inte äter oliver så avstod jag...
Dela ett paket bacon på mitten och täck limpan.

Sätt in i ugn 180 grader i 20 minuter.

Under tiden kokar du ett huvud blomkål i stora buketter i lättsaltat vatten ca 4-5 minuter, det ska inte vara mjukt!
Häll av vattnet och lägg buketterna i smord form, täck med rikligt med lagrad ost, jag tog västerbottenost, strö över chiliflakes.
När limpan stått i 20 minuter höjer du värmen till 220 grader och sätter in blomkålen, limpan ska va kvar i ugnen!!
Grädda/gratinera i ytterligare 20 minuter.

Sen gjorde jag en enkel sås till på skyn i köttfärsformen, lite grädde (ca 1,5 dl), några torkade trattkantareller, en skvätt soja och två matskedar baconost. Smaka av o tillsätt ev peppar

Om det blev gott?? Japp!!
Tre portioner räckte det gott och väl till!

ANNONS
Av Carry Jiewertz Larsson - 4 oktober 2015 20:31

Hoppsan...två inlägg idag...men jag blev så galet sugen på att laga nåt salt o gott o tog en titt vad jag hade i kylen...hade turen att komma över lite gula kantareller på skogspromenaden med hundarna...och bacon o kantareller är ju gott ihop...
Så..en Frittata...ja ja en omelett typ..

Jag "steker" alltid bacon på bakplåtspapper i 220 grader i ugn, 12-15 minuter. Man slipper stekos och de blir knapriga och goda.
På bilden är det två paket bacon men jag använder bara hälften till Frittatan, resten får bli i nån sås till varma grönsaker i morgon.

Baconfrittata
4 portioner, 24,5 g P, 41 g F, 3 g KH/portion

Sätt ugnen på 220 grader

1 pkt bacon
ca 2 dl finskurna gula kantareller om du har det, annars ta några färska champinjoner

5 ägg
ca 5 msk grädde, jag brukar använda mig av äggskalen o hälla i fem gånger i halva skalet...
4 dl riven lagrad ost
1 msk majonnäs
Svartpeppar efter tycke och smak
1 tsk paprikapulver

1 stor tomat i skivor
Timjan

Lägg ut ett paket bacon på bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i ugnen ca 12-15 minuter
Stek svampen i smör, krydda med salt och peppar
Smörj en ugnsform, ca 25*25 cm
Vispa upp äggen med grädde och majonnäs, rör i 2 dl av osten. Krydda med svartpeppar och paprika
Fördela svampen i botten av formen, klipp det stekta baconet i bitar o lägg över.
Häll över äggsmeten, fördela tomaten ovanpå, strö över torkad timjan, 1/2-1 tsk
Toppa med resten av osten.

Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter, det är gott om den är lite krämig i mitten.
Servera med sallad och Rysk Yoghurt

Ost är gott!!

Jag valde att inte ha salt i äggsmeten då det lätt kan bli för salt av baconen, lättare att tillsätta salt än att ta bort...

Ibland när jag gör det som jag kallar Frittata så har jag i blomkål, broccoli, brysselkål...man kan ha i i stort sett vad som helst...se bara till att inte grönsakerna innehåller för mycket vätska...
Blomkål blir gott att fräsa på rå i smör i stekpanna så den blir lite rostad, den blir godast om den är nästan rå...
Nu kände jag inspirationen flöda igen efter att ha haft en matlagningssvacka...dvs jag har inte haft lust och ork att laga mat...men man kan ju äta LCHF ändå...ägg...ost...bacon...skinka....har jag bara det och smör o grädde hemma så klarar jag mig!!

Av Carry Jiewertz Larsson - 4 oktober 2015 18:18

Idag var jag sugen på en kopp starkt kaffe med nåt gott till så jag knåpade ihop dessa chokladbollar...och jo jag vet att det finns hur många recept som helst men jag vill göra efter eget tycke o smak och om jag får säga det själv så är dessa de godaste jag smakat.
Extra gott blev det med lite knapriga bitar av nötterna i.

Carrys Chokkadbollar
35-40 st

150 g rumsvarmt smör
5 msk grädde
2 dl nötter
0,5-0,75 dl sötströ
1,5 dl mandelmjöl
2 dl kokoschips
2,5 msk kakaogärna ekologisk, den smakar lite mer
1/2 tsk vaniljpulver
1,5 msk espresso/starkt kaffe

Kokosflingor eller hackade nötter att rulla chokladbollarna i

Kör nötterna i matberedare, inte alltför fint, jag använde valnötter, mandel och hasselnötter
Lägg i smör, grädde och kokoschips (jag tycker det blir godast med kokoschips då de är mjukare i konsistensen än kokosflingor) och kör lite till
Blanda i resten o se till att du får en jämn smet, jag tog upp smeten ur matberedaren o körde med elvisp så inte nötterna blev för finfördelade.
Ställ bunken med smet i kylen i minst en timme, ta ut och rulla 35-40 bollar, gör du 35 innehåller varje boll 0,6 g Kolhydrater, 8,5 g fett och 1,5 g protein
Ställ dem kallt.

På min köksbänk har jag ett vackert fat i marockansk keramik från Iknas Home här i Sannahed där jag bor...tänk att bo på landet och ha 200 m till en mysig butik med massor av vackra saker...

I fredags hade jag kommit över färska räkor till kvällsmyset och till de, gjorde jag en galet god vitlökscreme på crème fraîche, flingsalt, massor med vitlök, lite pressad citron, en skvätt god olivolja och så lite majonnäs som bryter fint. Exakta proportioner har jag inte men ungefär så här till en person:
1 dl crème fraîche, en nypa salt, 1/2 tsk citron, 1 tsk olja, en vitlöksklyfta (stor) och en msk majonnäs.
Gör den en stund innan du ska äta och låt den stå och mogna i rumstemperatur, smaka av och doppa räkorna i, servera med grönsallad och avokado i skivor.

Har hittat ett gott Ekologiskt vitt vin med mindre än 3g socker/l så vill man unna sig det till helgen så kan man göra det med gott samvete. Las Moras, finns i petflaska och som B in B

Annars får jag inte mycket gjort just nu då Gustaf flyttade in i torsdags

Av Carry Jiewertz Larsson - 27 september 2015 21:43

Idag har jag tillbringat dagen på Avelskonferens, jag är ju uppfödare av dvärgschnauzer i färgen svart/silver och idag har jag suttit i "skolbänken"
Dagen började med kaffe o macka....jag hyvlade några skivor ost, la på skinka, paprika o lite mer ost o tog en flaska bubbelvatten...
Intressant föreläsning....mycket intressant o inspirerande...så ett avbrott för lunch...så serverades det en italiensk buffé!!! YEY!!!
Salami...bresaola, mozzarella, sallad, parmesan, parmaskinka....
Hade kanske önskat en god sås till...men i övrigt var det fantastiskt gott o bra ur ett LCHF-perspektiv!!

Eftermiddagsfikat bjöd på en hel massa sockerstinna bakverk...men det fanns en kladdkaka gjord på mörk choklad som jag vågade mig på att smaka....småpratade lite med kvinnan som bakat o fixat...sa att jag inte äter socker o mjöl...inte utifrån allergi utan val!!!
Hon frågade: då äter du inte frukt heller? Svar: NEJ!
Äter du bär?
JA!!
Då gick hon iväg o kom tillbaka med ett glas fullt med bär!! YEY!!!

Att äta enligt LCHF behöver inte vara krångligt!!! Men om...när...du ställs inför svårigheter så tänk till...överväg...fundera...är ett avsteg värt konsekvensen??? Och om...när...du gör ett avsteg se då till att du tänkt igenom det...beräknat konsekvenserna....är förberedd på konsekvensen...

Jag har haft en tuff period då jag "fallit" tillbaka till mitt gamla ätmönster....MEN!! Livet har aldrig varit enklare än nu...med LCHF!!
Jag "föll ur" dvs började äta kolhydratrik mat....som pizza...bröd...och jag fick snabbt ett KVITTO på att LCHF kost är BRA!!

Vill du....ja...VILL DU??!! Förändra ditt ätbeteende och vill få hjälp/stöd så tveka inte!!! Kontakta mig så stöttar jag dig!!!
Jag stöttar dig inte för att tjäna på det....utan för att jag vill att du ska lyckas!!!

Heja Dig!!! Heja Mig!

Av Carry Jiewertz Larsson - 26 september 2015 18:38

...sås är ju gott...men det är inte alltid lätt att hitta recept på såser som är både BRA och NYTTIGA!!
Så här kommer några goda, bra, nyttiga såser...
________________________________________________________________________________________

Grön sås

4 dl crème fraîche
4 msk majonnäs
1 msk fransk senap
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
1 dl färsk finhackad spenat

Mixa allt till en slät sås, smaka av med salt och peppar

Gott till lax
_______________________________________________________________________________________

Het Röd Sås

1 röd paprika (stor)
1 rödlök
1 chilifrukt (välj styrka själv)
1 burk/tetra krossade tomater
1 tsk sötströ eller honung
1/2 tsk salt

Lägg allt i matberedaren o mixa, smaka av o tillsätt ev salt o peppar

Gott till färsbiffar, grillat...
_________________________________________________________________________________________

Systers Grillsås

1 burk krossade tomater
2 msk chilisås med mindre socker
2 msk vinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 mak dijonsenap
2 vitlöksklyftor
2 tsk worcestersåa

Blanda allt i en gryta och koka med lock i 45 minuter, smaka av

Gott till grillat, färsbiffar....
____________________________________________________________________________________________

Tomat och Kokossås

2 msk kokos
16 grovhackade körsbärstomater
15 cm grovhackad gurka
1 hackad röd chili
1 pressad lime
1 msk olivolja

Blanda allt, smaka av o tillsätt ev salt o svartpeppar

Gott till fisk...kyckling....
_____________________________________________________________________________________________

Salladsostcreme

Mixa en förpackning Ica Basic salladsost med 2 dl crème fraîche, smaka av och tillsätt ev salt och svartpeppar och ev en skvätt olivolja...

Gott till kallskuret, grillat, ugnsbakad kycklingfilét, färsbiffar, sallad....gott till det mesta...

______________________________________________________________________________________________

När jag steker kött, typ pepparbiff, så gör jag en god sås av stekskyn, till två personer gör jag så här:

Slå i en skvätt (ca 1/2 dl) rödvin (tillför syra) och lite vatten (ett par matskedar) koka upp och vispa ur stekpannan och ha i minst en msk grovt krossad grönpeppar, klocka i crème fraîche, ca 1-1,5 dl, låt allt koka ihop, smaka av o tillsätt ev lite glutenfri soja o peppar och 1/2 tsk honung...

Sås är ju såååååå gott!!! Och man kan göra en massa goda såser utan mjöl!!! Känner du att sen behöver redas så ha i lite philadelphiaost!!

Av Carry Jiewertz Larsson - 23 september 2015 17:09

Funderar lite...som vanligt....funderar över attityder som icke överviktiga har mot överviktiga....
Är man LAT för att man är överviktig???
Har man ingen KARAKTÄR när man är överviktig??
Är man MINDRE VÄRD när man är överviktig???

Ja Ja...jag kollade en liiiiten stund på klippet på TV4 med Katrin Zy....nånting....om jag tycker Jiewertz är svårstavat så är det inget mot Zyto....nåt....

Jag har - som överviktig - jobbat som mellanchef på ett stort företag och anställt folk...

Frågan är...är överviktiga mindre värda i ett anställningsförfarande??? Dvs...behandlas överviktiga sämre??
Jag kan bara svara för mig: NEJ!!!
Och kanske grundar sig mitt svar sig i att jag var överviktig när jag sökte jobb...jo...jag fick jobbet!!! Och medan jag hade jobbet så blev jag ännu mer överviktig!!
Påverkade min vikt mitt jobb?? Dvs förmågan att prestera??
NEJ!!
Hur påverkade min vikt mitt arbete???
Inte alls!!
Ok...ok...kosmetiskt kanske...smala, vackra medarbetare kanske är bättre....ser ju bättre ut på ytan...

Jag anställde folk...INTE utifrån VIKT utan utifrån MERITER!!

För!!!
Låt oss vara realister!!!

Förmågan att prestera sitter inte i vad du väger!!

Och det är just detta faktum som jag vill vara med och påverka!!

DU!! Är så mycket mer än din VIKT!!

Tro på dig själv...oavsett vikt...
Tro på dig!!

Av Carry Jiewertz Larsson - 23 september 2015 15:38

började dagen med en kopp Fettkaffe och plättar, höll mig mätt från 8.30 till 14.30 i sex timmar alltså!!! Var inte superhungrig sen heller men åt lite rester av fläskpannkakan jag gjorde i förrgår.
Plättarna blir lite lika amerikanska pannkakor, dvs de blir "fluffiga"
Jag gjorde så här till två personer, där mannen min äter lite mer än mig...

Vispa 3 ägg med 1,5 dl grädde och en nypa salt
Rör ner 1,5 msk fiberhusk, jag kör sedan smeten med mixerstaven då jag tycker husken fördelar sig bättre på det sättet...
Medan smeten sväller satte jag på stekpannan med smör i o sen stekte jag plättar på medelvärme på båda sidor.

Serverade med crème fraîche och varma hallon, vill man så kan man ha i lite sukrilett i crème fraîchen....eller vaniljpulver....

Gott!!! Riktigt gott!!

I går gjorde jag en extra stor sats av min Stifado som jag skrev om häromdagen så ikväll ska vi äta den med en klick crème fraîche.
Om du läser min blogg i mobilen så välj att gå till webbversionen för då hittar du en sökmöjlighet och kan alltså söka recept, du kan även se etiketterna på de senaste inläggen...
Igårkväll var jag vansinnigt lat efter slavandes vid spisen med stifadon...så då blev det en tallrik med ost, ajvar relish, skinka o mera ost...fyra minuter i micron!!! Gott o mättande...

Har tyvärr fuskat en del på sistone så nu styr jag upp mig ordentligt genom att se till att jag verkligen får i mig ordentligt av det som mättar...nämligen fettet!!! Utan tillräckligt mycket fett är det alldeles för lätt att falla för kolhydrater...

Inte en enda dag har jag ångrat att jag bestämde mig för att ge LCHF en chans!!!
Det var för ca ett år sedan och jag har gått ner 20 kilo på den tiden o har bara liiiiite kvar till målvikt...eller så kanske kroppen tycker att jag har min målvikt nu...
Jag tänker att kroppen reglerar det själv!!

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lchfmyway med Blogkeen
Följ lchfmyway med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se