Direktlänk till inlägg 4 oktober 2015
Hoppsan...två inlägg idag...men jag blev så galet sugen på att laga nåt salt o gott o tog en titt vad jag hade i kylen...hade turen att komma över lite gula kantareller på skogspromenaden med hundarna...och bacon o kantareller är ju gott ihop...
Så..en Frittata...ja ja en omelett typ..
Jag "steker" alltid bacon på bakplåtspapper i 220 grader i ugn, 12-15 minuter. Man slipper stekos och de blir knapriga och goda.
På bilden är det två paket bacon men jag använder bara hälften till Frittatan, resten får bli i nån sås till varma grönsaker i morgon.
Baconfrittata
4 portioner, 24,5 g P, 41 g F, 3 g KH/portion
Sätt ugnen på 220 grader
1 pkt bacon
ca 2 dl finskurna gula kantareller om du har det, annars ta några färska champinjoner
5 ägg
ca 5 msk grädde, jag brukar använda mig av äggskalen o hälla i fem gånger i halva skalet...
4 dl riven lagrad ost
1 msk majonnäs
Svartpeppar efter tycke och smak
1 tsk paprikapulver
1 stor tomat i skivor
Timjan
Lägg ut ett paket bacon på bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i ugnen ca 12-15 minuter
Stek svampen i smör, krydda med salt och peppar
Smörj en ugnsform, ca 25*25 cm
Vispa upp äggen med grädde och majonnäs, rör i 2 dl av osten. Krydda med svartpeppar och paprika
Fördela svampen i botten av formen, klipp det stekta baconet i bitar o lägg över.
Häll över äggsmeten, fördela tomaten ovanpå, strö över torkad timjan, 1/2-1 tsk
Toppa med resten av osten.
Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter, det är gott om den är lite krämig i mitten.
Servera med sallad och Rysk Yoghurt
Ost är gott!!
Jag valde att inte ha salt i äggsmeten då det lätt kan bli för salt av baconen, lättare att tillsätta salt än att ta bort...
Ibland när jag gör det som jag kallar Frittata så har jag i blomkål, broccoli, brysselkål...man kan ha i i stort sett vad som helst...se bara till att inte grönsakerna innehåller för mycket vätska...
Blomkål blir gott att fräsa på rå i smör i stekpanna så den blir lite rostad, den blir godast om den är nästan rå...
Nu kände jag inspirationen flöda igen efter att ha haft en matlagningssvacka...dvs jag har inte haft lust och ork att laga mat...men man kan ju äta LCHF ändå...ägg...ost...bacon...skinka....har jag bara det och smör o grädde hemma så klarar jag mig!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 | 14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|