Direktlänk till inlägg 14 september 2015

Lyxig måndag

Av Carry Jiewertz - 14 september 2015 14:57

Hej igen!
Idag började jag dagen med Carrys frukostplättar, receptet kommer här:

Till en person
Ett ägg
En dl keso
en halv dl grädde
en halv tsk kanel
en halv tsk kardemumma
ett krm vaniljpulver
Vill man söta lite så ha i en tesked sukrilett

Mixa detta med mixerstaven, jag hade förmånen att ha frystorkade hallon hemma så jag hade i några sådana och så rör du i en knapp msk fiberhusk.

Medan smeten sväller så lägger du i en msk smör i stekpanna o sätter på plattan.

Klicka ut till fyra plättar, platta till dem lite och stek på båda sidor på medelvärme så att de blir frasiga i kanterna.

Servera med 1/2 dl hallon, jag värmde upp frysta i micron.

Ät och njut!! Jag orkade tre plättar...

Vardagslyx så det förslår!!

Sen drog mannen o jag till skogen med våra tre hundar o plockade lite blåbär, lingon och trattkantareller...alla mina hundar går runt o plockar bär och smaskar!!

En sen lunch blev det när vi väl kom hem.

Till fyra portioner:

Strimla 300 g falukorv
Bryt ett litet blomkålshuvud i buketter (mitt vägde 380 gram)
Strimla 60 g purjolök

Fräs detta på hög värme i 2 msk smör

Krydda med:

3 msk tomatpuré
2 tsk curry
1,5 tsk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk glutenfri soja

Låt kryddorna fräsa i pannan en stund innan du tillsätter:

2 dl grädde
1 dl vatten

Låt allt puttra någon minut, men blomkålen ska ha kvar sin krispighet.

Smaka av och tillsätt ev 1-2 msk Ica Gott Liv Chilisås, curry smakar mer om man tillsätter något med sötma, ketchup med stevia funkar så klart också...

Jag kokade lite färsk brysselkål till men inser när jag kollar på http://kostbevakningen.se att det blev liiiiite väl mycket kolhydrater med både blomkål och brysselkål....ja ja väääääldigt gott blev det och väääääldigt mätt blev jag!!

Igår lyxade vi till det o stekte svensk, mörad flankstek i smör, kryddade med svartpeppar, rosépeppar och grönpeppar och salt, stekte till innertemperaturen var 59 grader o la sedan i folie medan jag gjorde såsen.

Sås till två personer:

1/2 dl rödvin
1/2 dl vatten
1,5 dl crème fraîche
En msk krossad grönpeppar
En skvätt glutenfri soja

Häll i rödvin och vatten i stekskyn och låt det koka upp, lägg i grönpeppar och crème fraîche och låt det koka ihop. Smaka av med salt eller soja. Vill man inte ha vin i så ha i lite balsamvinäger eller rödvinsvinäger...
Jag tycker ofta att sås på helfet grädde eller crème fraîche har en tendens att skära sig och även om det inte förändrar smaken så äter vi ju med ögonen också...så när såsen är klar häller jag den i en mixerkanna och mixar ihop den, så blir den perfekt!!

I en stekpanna fräste jag upp några dl färska gula kantareller i smör, krydda bara med salt o peppar tycker jag blir godast!!
Skiva flanksteken i tunna skivor, de ska vara rosa inuti tycker jag, så mört o gott så man behövde knappt tugga!!
Till detta åt vi en enkel grönsallad utan kryddor så köttet, såsen och kantarellerna fick stå för smakerna!!

Så gott så jag glömde fotografera!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards