Direktlänk till inlägg 8 september 2015
Fortaätter med mina menyer för viktminskning utifrån önskad vikt på 57 kilo.
Fick goda rapporter i går morse om att det syntes på vågen!! Kul!!
Dag fem startar vi med:
Pannkaksfrukost
Till en mättande pannkaka vispar du:
1 ägg
1/2 dl grädde
1 tsk fiberhusk
Stek direkt i 1/2 msk smör, vänd och vik sedan ihop och servera med:
1/2 dl hallon
0,25 dl crème fraîche och ev lite sötning om så önskas
Protein (P): 9,5 g
Fett (F): 39,5 g
Kolhydrater (KH): 3,5 g
På bilden ligger två portioner pannkaka!!
Lunch
Grönsakstallrik med Tonfisk
En portion
1 dl blomkål i små buketter
1 dl sallad, strimlas
1/2 tomat i skivor
1 dl hackad gurka
1 dl hackad paprika
55 g tonfisk (1/2 påse av ICAs tonfisk)
2 msk majonnäs
1/2 msk ajvar
2 msk crème fraîche
Blanda grönsakerna direkt på tallrik, toppa med tonfisken och rör ihop såsen och klicka ut den på grönsakstallriken
P 16 g
F 40 g
KH 9 g
Så var det dags för middag och här får du tips på den absolut godaste pizzan...i alla fall om du frågar mig...
Pizza, 4 portioner
Botten
80 g naturell färskost, typ philadelphiaost
2 ägg
150 g riven ost, gärna lagrad
1 tsk oregano eller pizzakrydda
1 rågad tsk fiberhusk
Ca 1/2 tsk bakpulver.
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ihop färskosten och äggen till en slät blandning, blanda i den rivna osten, oreganon, fiberhusken och bakpulvret.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund springform (24 cm) och smörj med lite smör eller olja, häll smeten i formen och grädda i 20-25 minuter.
Ta ut formen och täck botten med 3 msk ajvar relish, ev blandad med lite osötad tomatpuré, på med 100 g riven ost, 100 g räkor (ev lite rökt skinka men då ökar ju halten protein), 4 skivade färska champinjoner, 8 skivade körsbärstomater samt 1/2 dl salta jordnötter. Pudra över lite curry.
Grädda ytterligare 10-15 minuter till. Vill du öka fetthalten serverar du en god kall bearnaise till. Servera ev med lite strimlad vitkål.
Innehåll per portion, utan skinka, bearnaise och vitkål:
P 30 g
F 32 g
KH 5 g
Totalt dag fem:
P 55,5 g
F 111,5 g
KH 17,5 g
Dag sex
Frukost
Fettkaffe med 2,5 dl kaffe, 25 g kokosolja, 1 äggula, 1 msk grädde och 1/2 msk smör (något mindre smör än vanligt alltså)
P 3 g
F 41 g
KH 2 g
Lunch
Croque Madame á la Carry
en portion
Mixa ett ägg med 100 g keso och rör i 0,75 msk fiberhusk.
Låt svälla några minuter och klicka sedan ut två plättar i en stekpanna med 1 msk smör. Stek gyllene på båda sidor.
När du vänt plättarna så lägger du på följande ovanpå den ena kesoplätten:
1 skiva ost, en skiva god rökt skinka, stryk på 1/2 tsk dijonsenap och vik ihop skinkskivan och lägg sedan på en skiva ost till.
När plättarna är klara så lägger du plätten utan ost mm ovanpå, trycker till och låter sedan ligga tills osten smält.
Servera med 1/2 tomat och ca 50 g sallad.
P 28 g
F 28 g
KH 6 g
På bilden två portioner kesoplättar.
Middag
Fläskkotlett i ugn, 6 portioner
6 fläskkotletter
2 dl crème fraîche
3 dl grädde
1/2 dl glutenfri soja
2 krossade vitlöksklyftor
1,5 msk grönsaksfond
2-3 tsk oregano
1,5 dl frysta eller färska lingon
Sätt ugnen på 180 grader
Lägg fläskkotletterna i en ugnssäker form, de ska ligga tätt så anpassa storleken på ugnsformen efter kotletterna.
Strö över lingon
Blanda såsen och häll över
Täck formen med folie och ställ in i ugn ca 1,5 timmar
Servera med valfria grönsaker.
Innehållet är utan grönsaker till.
P 26 g
F 46 g
KH 7,5
Totalt dag sex:
P 57 g
F 115 g
KH 15,5 g
Lycka till med viktnedgången!! Jag har ätit dessa proportioner utifrån min önskade vikt sedan starten för snart ett år sedan och har minskat 20 kilo och har nu 2 kilo kvar till önskad målvikt....nu på slutet är det segt, men det är bara att hålla i!!
Det gäller att hitta ett sätt att ha balans i livet!!
Inte stirra sig blind på vågen utan känna efter hur man mår i kroppen!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|