Direktlänk till inlägg 24 juni 2015

Vitkålslådaoch friterad fisk

Av Carry Jiewertz - 24 juni 2015 13:50

Jag hittade ett recept i en veckotidning som jag gjorde om lite för att få det mer LCHF...och oj oj så gott!
Idag gjorde jag halva satsen o fyllde små portionsformar, mannen o jag åt varsin portionsform med friterad fisk och Chilimajjonnäs.

Vitkålslåda
4 portioner

800 gram färsk vitkål
1/2 dl olivolja
1 dl grovhackade hasselnötter
3-4 dl riven lagrad ost
Salt och svartpeppar

Ugn 220-230 grader

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Skär vitkålen i grova strimlor.
Koka kålen 3-5 minuter, den ska fortfarande vara spänstig.
Häll av vattnet och spola kallt vatten över, låt rinna av ordentligt.
Blanda kål, olivolja och hackade nötter o 2 dl av osten. Mal över Himalayasalt och svartpeppar, smaka av.
Lägg allt i en ugnsform och toppa med resten av osten.
Gratinera 15-20 minuter.

Friterad torsk
3 portioner

400 gram fryst torskfilé
Skär i åtta bitar, strö på lite vitpeppar

Frityrsmet:
2 ägg, vispa upp med gaffel
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar

Rör ihop till en smet och doppa, klappa in smeten på fiskbitarna, rulla sedan i sesamfrö

Fritera 4-6 minuter i 170 grader, tiden beror på om fisken är helt upptinad, min var fortfarande lite hård så jag körde 6 minuter och den blev perfekt.

Servera med chilimajonnäs, dvs rör ihop lika delar majonnäs med Ica Gott Liv chilisås, lite chilipulver och chiliflakes.

Oj oj så gott det var!!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards