Direktlänk till inlägg 24 juni 2015
Jag hittade ett recept i en veckotidning som jag gjorde om lite för att få det mer LCHF...och oj oj så gott!
Idag gjorde jag halva satsen o fyllde små portionsformar, mannen o jag åt varsin portionsform med friterad fisk och Chilimajjonnäs.
Vitkålslåda
4 portioner
800 gram färsk vitkål
1/2 dl olivolja
1 dl grovhackade hasselnötter
3-4 dl riven lagrad ost
Salt och svartpeppar
Ugn 220-230 grader
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Skär vitkålen i grova strimlor.
Koka kålen 3-5 minuter, den ska fortfarande vara spänstig.
Häll av vattnet och spola kallt vatten över, låt rinna av ordentligt.
Blanda kål, olivolja och hackade nötter o 2 dl av osten. Mal över Himalayasalt och svartpeppar, smaka av.
Lägg allt i en ugnsform och toppa med resten av osten.
Gratinera 15-20 minuter.
Friterad torsk
3 portioner
400 gram fryst torskfilé
Skär i åtta bitar, strö på lite vitpeppar
Frityrsmet:
2 ägg, vispa upp med gaffel
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
Rör ihop till en smet och doppa, klappa in smeten på fiskbitarna, rulla sedan i sesamfrö
Fritera 4-6 minuter i 170 grader, tiden beror på om fisken är helt upptinad, min var fortfarande lite hård så jag körde 6 minuter och den blev perfekt.
Servera med chilimajonnäs, dvs rör ihop lika delar majonnäs med Ica Gott Liv chilisås, lite chilipulver och chiliflakes.
Oj oj så gott det var!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | ||||||||
|