Direktlänk till inlägg 17 juni 2015
En härlig dag går mot sitt slut, dagen började med go'frukost, Mandelgröt med färska hallon...mums...
Jag gjorde en rejäl tvåportionssats till mannen min och mig...jag orkade äta ungefär hälften av min tallrik...
Så här gjorde jag:
Smält 75 gram smör, vispa ner 1,5 dl grädde och tre ägg, sänk värmen och vispa ner 6 msk mandelmjöl, 1 msk fiberhusk och en gnutta salt....vispa hela tiden tills du får konsistensen av mannagrynsgröt...
Servera med färska bär eller osötad äppelmos och kanel o en skvätt grädde
Efter frukost blev det den dagliga motionen, dvs en cykeltur med en av hundarna, ca 4 km, samt en promenad med två...och så ett besök hos en kreativ kvinna i samhället där vi bor, hon har startat en inredningsbutik i sitt förråd och oj oj vad mycket fina saker hon har!!
Det blev en marschallhållare som man sticker ner i jorden, fast jag ska ha en murgröna i den, ett par vackra krukor, en stor terrakottakruka med en Mårbackapelargon mm och en "tom" likadan som jag ska plantera sallad, dill mm i och ha på däcket där vi i sommar ska grilla och umgås.
IknasHome finns på Facebook och är väl värt ett besök!!!
Under tiden åkte mannen och köpte virke till trädäcket vi bygger på vår tomt...vi har problem med sork som underminerar gräsmattan så det är inte att tänka på att ställa ut stolar direkt på gräset...tro mig!!! Satt på en stol häromdagen och det blev så här...stolsbenen sjönk ner o jag välte i ultrarapid....
Ja ja...säger som Torsten Flinck: Jag reser mig igen.....
Japp! Jag reste mig och satte igång att laga fantastiskt god mat!! Som vanligt!!
Häromkvällen var vi på asiatisk restaurang och jag blev inspirerad så jag skapade:
Carrys Marinerade Kycklingfilé
Vitkålssallad med sting
Smält vitlökssmör
Jag började med vitkålssalladen:
Strimla 200 gram vitkål med osthyvel
Lägg i durkslag/sil och häll över kokande vatten, spola genast av med kallt vatten
Grovriv 75 gram morot, blanda detta med vitkålen i en skål (Äter du strikt så skippa moroten)
Gör en dressing på:
3 msk god olja
1,5-2 msk äppelcidervinäger
Lite salt
1/2 krm ingefära
1 krm cayennepeppar
En nypa chiliflakes
Häll över vitkål/morotsblandningen och ställ åt sidan
Skär två stora kycklingfiléer (4-500 gram) i tunna skivor
Blanda en marinad:
1 dl neutral olja
1,5 msk röd currypasta
1 msk glutenfri soja
3 krossade, finhackade vitlöksklyftor
Låt kycklingen ligga minst en timme i marinaden, stek i lite olja på hög värme eller lägg på grillen
Om man vill så serverar man nån varm grönsak till, t ex kokt broccoli...
Vi nöjde oss med kyckling, vitkålssallad samt mitt fantastiskt goda smälta vitlökssmör...mmmm
Så här gjorde jag vitlökssmöret:
Ca 50 gram smör
3-4 pressade vitlöksklyftor
En nypa salt
Smält smöret och låt det bli gyllene, pressa i vitlöken och tillsätt salt, sänk värmen och låt puttra ett par minuter. Stäng av värmen och låt stå och dra. Vid serveringen silar du bort vitlöken och smaka av, värm på om det behövs.
Kvällen kommer att avslutas med några jordgubbar och lite ovispad grädde....finns det nåt godare...tror inte det....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | ||||||||
|