Direktlänk till inlägg 24 april 2015
japp!! Nu har jag bestämt datum för en Temadag om LCHF!! Det blir den 9:e maj här hemma hos mig i Gränby, i utkanten av Sannahed, fem kilometer från Kumla, 25 km söder om Örebro...Örebro ligger i Närke...Sverige...ja ni fattar...
Innehållet blir: Buffé för vårens och sommarens fester!
Vi kommer att laga till en läcker buffé som helt klart kommer att uppskattas även av dem som inte äter enligt LCHF!
Självklart avslutar vi dagen med att njuta av det vi lagat!!
Mer information kommer vad gäller kostnad samt exakt tid, jag gör detta i samarbete med Studiefrämjandet.
Så här tänker jag angående en buffé som ska funka för alla:
Ingenting som innehåller gluten, pasta, potatis, bröd mm
Fräscha råvaror
Goda röror
Nyskapande, inte bara sånt som de flesta serverar...man ska bli överraskad och glad!!
Bra grönsaker, dvs ovanjord
Det ska finnas något även för dem som inte tål laktos eller mjölkprotein
Är du intresserad så mailar du till mig på jiewertz@me.com - jag kommer att ta emot sex deltagare denna gång och tre är redan anmälda...först till kvarn...
Tillbaka till nuet!!
Idag tog vi fredagsmys lite tidigt då mannen min är borta i kväll, medan jag lagade maten så monterade han vitrinskåp...
Jag hade förberett fläskkarré för att grilla...men jösses så kallt det var...så jag tog o la den i stekpannan istället.
Den hade legat i marinad i två dagar o var fantastiskt mör, marinaden gör jag så här:
Till ca 1-1,5 kilo kött/kyckling
1 dl neutral olja
1/2 dl glutenfri soja
1/2 chilisås med mindre socker eller ketchup stevia
Svartpeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
Örtkryddor, t ex oregano
Rör ihop och lägg i köttet, använder man t ex nötkött som behöver möras så har man även i lite vinäger.
Idag serverade jag stekt röd paprika, champinjon och tunt skivad vitlök, fräs i olja, tillsätt Himalayasalt och i slutet lite vatten
Sås: jag blandade lika delar färskost med vitlök och crème fraîche (ja jag kände mig lat idag)
Köttet stekte jag i olja och smör efter att jag torkat av marinaden, kryddade lite extra med salt, paprika o peppar och sedan skar jag köttet i bitar...behöver jag säga att det blev gott??
Mmmmm
Men nu ska jag sätta mig och detaljplanera temadagen där vi ska laga en god festlig buffé - och du vet ju vad du ska göra om du vill vara med...skynda dig med din anmälan!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 | ||||||
|