Direktlänk till inlägg 13 april 2015

Snabbmat...

Av Carry Jiewertz - 13 april 2015 20:37

...är ju inte riktigt vad man tänker är bra inom LCHF...men här kommer ändå några snabbmatstips!!

PIZZA...TYP...

Såg ett tips på Facebook och bestämde mig för att göra min variant...

Täck ett bakplåtspapper med skivad ost...så stor som du vill pizzan ska bli...
Smeta ut Stark Ajvar Relish blandat med tomatpuré
Skiva fyra stora champinjoner (om du gör "pizzan" i samma storlek som på bilden)
Strimla god rökt skinka
Skiva lite cocktailtomater
Strössla över torkad ramslök (jag köper en ekologisk på vårt lilla COOP i Hallsberg)
Täck med ostskivor

Ugn 220g i ca 10-15 minuter

Ibland när jag har bråttom och helt saknar lust att laga mat så lägger jag skivad ost på en tallrik och sen skinka, några tomatskivor och mera ost och så mal jag svartpeppar över och kör i micron tills osten är bubblig...ca 3 minuter....snabbt och enkelt...

Jag försöker att ha några kokta ägg i kylen så jag kan fixa nåt snabbt...
Mosa två kokta ägg och tillsätt ca 2 msk majonnäs, 1/2 burk tonfisk, och lite hackad saltgurka, ca 1-2 msk, smaka av och krydda med örtsalt och svartpeppar....jättegott på fröknäcke eller fröbröd...

OMELETT
En portion
Skiva några champinjoner, 3-4 beroende på storlek, 1/4 liten röd paprika och strimla ett par cm purjolök, fräs detta med lite salt i smör

vispa upp två ägg med två msk grädde, lite salt och peppar och häll detta över grönsakerna, stek på medelvärme och rör så äggsmeten stelnar, toppa med lite riven ost...snabbt och gott...krydda gärna med örter

TONFISKSÅS

fräs 1/2 gul lök och en till två vitlöksklyftor i lite olja, häll på en burk krossade tomater, välj med kvalitet det blir godare...Mutti har fantastiskt goda tomater på burk..., krydda med örtsalt och svartpeppar och ev lite chiliflakes, låt koka ihop ca 10 minuter, rör ner en burk tonfisk och låt det bli varmt. Smaka av och krydda ev med lite oregano
Lägg små buketter av rå blomkål i en skål och häll över den varma tonfisksåsen, toppa med en god riven ost





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz - 6 januari 2016 15:17


Idag vaknade experimentslusten i mig o jag tänkte försöka göra en Nötchokladcrème som man kan ha till glass, till kex, blanda i yoghurt mm Och om jag får säga det själv så blev den riktigt riktigt god!! Carrys Nötchokladcrème 200 gram hasseln...

Av Carry Jiewertz - 4 januari 2016 19:54

Idag kände jag att det var dags att laga lite mat! Det har inte blivit så mycket av den varan sen strax före jul. Den 22 december checkade jag in på Plastikkirurgen på USÖ i Örebro för att äntligen få ta bort överskottshuden på magen, efter att ha g...

Av Carry Jiewertz - 7 december 2015 19:05

Så har jag äntligen tagit mod till mig o testat att göra blomkålspizza...Har länge varit skeptisk till det, för hur i hela friden kan man vilja äta pizza som smakar blomkål....jag menar...vi som äter LCHF få väl i oss tillräcklig med blomkål utan att...

Av Carry Jiewertz - 6 december 2015 17:59

Idag skulle vi på julfest i mannens mc-klubb och jag blev tillfrågad om jag kunde baka nåt LCHF till fikat då fler äter så... Självklart!! Och så tänkte jag att: varför inte experimentera lite....choklad är gott....apelsinsmak är gott...förr hade j...

Av Carry Jiewertz - 19 november 2015 17:18

Köpte färsk svensk kycklingfilét och funderade över vad jag hade hemma i kylskåpet...en liten bit halvvissen blomkål, vitkål, morot, en bit purjolök, en halv paprika, fem champinjoner, två cm ingefära, vitlök...tja det borde ju bli nåt bra...jag har ...

Presentation


Carry med morgonteet
Sedan starten med LCHF i september 2014 har jag gått ner 20 kilo och mår fantastiskt bra!!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards